Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Rolls-Royce Phantom

De oorsprong van de Rolls-Royce Phantom

De oorsprong van de serie Rolls-Royce Phantom reikt terug naar de jaren '20, toen de luxe Britse autofabrikant na een bouwtijd van twintig jaar een opvolger voor de Rolls-Royce Silver Ghost presenteerde. Deze Silver Ghost had de goede reputatie opgebouwd van het bedrijf dat in 1904 is ontstaan. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Rolls Royce Phantom

De Rolls-Royce Phantom werd met onderbrekingen van 1925 tot 1992 als chauffeurslimousine gebouwd en was het vlaggenschip van het merk. Er verschenen zes generaties en hij werd voor het grootste deel met de hand gebouwd. Nadat het Britse traditiebedrijf door de Duitse fabrikant BMW was overgenomen, begon men binnen de BMW Group met de ontwikkeling van een nieuwe sedan die de opvolger moest worden van de Rolls-Royce Silver Seraph. Men besloot om het nieuwe model onder de historische naam Phantom op de markt te brengen. Vanaf 2003 begon men met de productie van de sedans, daarna volgde de Rolls-Royce Phantom als coupé en cabriolet.

De nieuwe Rolls-Royce Phantom wordt vanaf 2003 ingevoerd als sedan

Met zijn classic car design van de jaren ’60, zijn voertuiglengte van zes meter en een gewicht van 2,5 ton nam de van 1968 tot 1991 gebouwde generatie van de Rolls-Royce Phantom bijna een kwart eeuw lang de verheven positie in van staats- en representatielimousine. In zo’n lange periode amper 400 limousines verkopen, kon echter niet het doel zijn dat de nieuwe eigenaar BMW nastreefde voor zijn eerste zelf ontwikkelde Rolls-Royce. Het eerste Rolls-Royce model onder regie van BMW viel weliswaar onder dezelfde gewichtsklasse als de laatste klassieke Rolls-Royce Phantom en mat in de lange limousineversie bijna 6,10 meter, maar verder had deze nieuwe serie van Rolls-Royce Phantom sedans niks meer met zijn voorganger gemeen.

De Rolls-Royce Phantom wordt ook als coupé en cabriolet aangeboden

Aan het design was namelijk duidelijk te herkennen dat de sedan met zijn scherpe belijning en compact vormgegeven voorkant ondanks zijn naam als opvolger van de Rolls-Royce Silver Spirit ontworpen was. Ook qua motorisering waren er overeenkomsten, de Phantom kreeg namelijk net als de Silver Spirit een V12-motor. Voor de Rolls-Royce Phantom werd de cilinderinhoud van deze motor echter vergroot naar 6,75 liter en werd zijn prestatievermogen verhoogd naar 338 kW (460 pk). De Rolls-Royce Phantom werd met dezelfde motor ook als coupé en cabriolet aangeboden. Deze kwamen in 2007 en 2008 op de markt.

Beoordelingen voor Rolls-Royce Phantom

1 Beoordelingen

5,0