Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
rolls-royce-silver-shadow-l-01.jpg

Rolls-Royce Silver Shadow

1 / 2

Rolls-Royce Silver Shadow : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Rolls-Royce Silver Shadow, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Rolls-Royce Silver Shadow

De opvolger van de Silver Cloud, die in 1965 het levenslicht zag, was weer op en top Rolls-Royce. Hoewel het model in eerste instantie Mist zou gaan heten, werd hier van af gestapt toen men er achter kwam dat dit in Duitsland rommel betekent. Hoewel het voor het publiek even wennen was dat de auto niet meer de bekende ronde lijnen had, maakte de combinatie van stijl, kracht en souplesse het een gewilde en begeerde auto. Lees meer

Interesse in een Rolls-Royce Silver Shadow

Rolls-Royce Silver Shadow occasions
Rolls-Royce Silver Shadow dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Ontwikkeling van de Silver Shadow

Aan het eind van de jaren 50 kreeg Rolls-Royce steeds vaker te horen dat hun auto's te ouderwets waren. Met de ontwikkeling van de Silver Shadow Rolls-Royce werd dit aangepakt. Er werd een geheel nieuw monocoque chassis ontwikkeld, de auto kreeg standaard schijfremmen en de ophanging werd gemoderniseerd. Toen in 1977 de Silver Cloud II het stokje overnam, werden er vele kleine veranderingen aangebracht om het rijgenot nog verder te verhogen. Deze Silver Cloud II bleef tot 1980 in productie. De Silver Cloud is tot nu toe de meest gebouwde Rolls-Royce. In totaal zijn er 30.000 exemplaren van de I en II geleverd. 4915 stuks waren bovendien voorzien van een extra lange wielbasis (LWB). Deze werden vooral geleverd aan koningshuizen, staatshoofden en luxe hotelketens.

De prijs van de auto

De Rolls-Royce Silver Shadow was, zoals men kon verwachten, geen goedkope auto. Voor de verkoopprijs van 6557 Pond kon ook een leuke gezinswoning gekocht worden. Wie het kon betalen kreeg 2100 kilo aan pure luxe die voortbewogen werd door een 6,2 liter V8 die in 1970 vervangen werd door de bekende 6,75 liter. De auto was met zijn 5,7 meter een stukje kleiner dan zijn voorganger, maar door de nieuwe lijnen was de binnenruimte juist groter geworden. Wie nu een tweedehands Rolls-Royce zoekt zal zich verbazen over hoeveel van de geproduceerde Silver Shadows de tand des tijds hebben overleefd. Niet alleen zegt dit iets over de uitmuntende bouwkwaliteit, het grote aanbod maakt ook dat het een betaalbare tweedehands auto is.