Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Mercedes bedrijfswagens

Ruim assortiment

Mercedes-Benz produceert niet alleen goede personenauto’s, ook voor bedrijven maakt de Duitse fabrikant voertuigen van hoge kwaliteit. Klanten hebben keuze uit bedrijfswagens in uiteenlopende soorten en maten. Net als bij de personenvoertuigen is bij de bedrijfswagens veel zorg besteed aan het design. Bij Mercedes-Benz hebben ondernemers ruime keus uit allerhande bedrijfswagens. De Citan is een kleine variant die uitermate geschikt is voor het vervoer van niet al te grote ladingen en lichte goederen.De Mercedes-Benz Vito gaat al meer in de richting van een normale bestelwagen, zeker qua lengte. De Vito Combi is een variant met ramen in de inlaadcabine, zodat hij wat meer als een personenvoertuig oogt.De Mercedes-Benz Viano lijkt nog meer op een oversized personenauto en zit boordevol ruimte. Hij is bijvoorbeeld ideaal voor de klusjesman met een groot gezin.Tot slot is er de Mercedes-Benz Sprinter, de ‘normale’ bestelwagen. Hij is beschikbaar in vier versies, waarvan de Sprinter met gesloten laadbak het meest wordt gebruikt. Deze kan met zijn ruime cabine en 2500 kg nuttig laadvermogen verreweg de grootste lading aan van alle wagens in deze serie.De Sprinter is ook verkrijgbaar in een combi-versie en met een chassiscabine met daarachter een open laadbak. Deze heeft 3050 kg laadvermogen.Kortom, voor elk bedrijf en alle soorten ladingen heeft Mercedes een geschikte bestelwagen.

Comfort, een belangrijke factor

Met bedrijfswagens wordt over het algemeen veel gereden. Comfort is dan ook een belangrijke factor. Mercedes-Benz loopt op dit gebied voorop. Zo kunnen chauffeurs gebuikmaken van een geoptimaliseerd stuurwiel, dat bovendien in hoogte verstelbaar is. Dit stuur ligt lekker vast in de hand en door de ergonomische zitpositie heeft de bestuurder minder kans op nek- en rugklachten. Het hoge comfort voorkomt overigens niet alleen fysieke problemen, het komt ook de concentratie van de chauffeur ten goede.

Veiligheid hoog in het vaandel

Net als bij de personenauto’s heeft Mercedes-Benz bij zijn bestelwagens veiligheid hoog in het vaandel. Met een aantal geavanceerde veiligheidssystemen loopt Mercedes-Benz op dit vlak voorop. Zo is de nieuwste lichting bestelwagens bijvoorbeeld uitgerust met een zijwindassistent, die de chauffeur helpt bij het remmen en sturen in geval van zware windstoten. Zo kunnen potentieel gevaarlijke situaties in de kiem gesmoord worden en neemt de kans op ongelukken sterk af. Zowel de chauffeur als de lading zijn op deze manier beter beschermd.