Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Bedrijfswagen

Overzicht van de populairste bedrijfswagen

Deze modellen zijn ver vooruit

Informatie over Bedrijfswagen

In principe omschrijft men een voertuig als bedrijfswagen als het ineerste instantie bedoeld is voor het transporteren van goederen.Aangezien het toegestane totaalgewicht bij een bedrijfswagen 3,5tbedraagt, mag men deze voertuigen gewoon met rijbewijs B besturen.

Tot de bekendste bedrijfswagens in Duitsland behoren de VW Transporter ende Mercedes Vito, die als kleine bedrijfswagens worden aangeduid. Bekende bedrijfswagens uit de middenklasse zijn de Mercedes Sprinter, de FordTransit en de IVECO Daily.

Normaal gesproken beschikken bedrijfswagens over een voorste zitrij eneen groot laadvlak, maar er worden ook types met tot maar liefst driezitrijen op hetzelfde onderstel gebouwd. Dit noemt men dan niet meereen bedrijfswagen, maar een busje. Voorbeelden hiervan zijn de VW Bus ofBulli (troetelnaam van de VW type 2), die inmiddels een cultstatusheeft bereikt.

Royaal gedimensioneerde limousines als de Opel Zafira of de VW Sharanworden tegenwoordig ook vaak 'van' genoemd. Zijbeschikken over eenzelfde uitrusting als busjes of bedrijfswagens en degrens tussen 'van' en minibus of bedrijfswagen is niet altijdduidelijk te trekken. Over het algemeen geldt dat het om een'van' gaat als het voertuig een personenauto meteen verhoogde carrosserie is. Optioneel worden sommige'vans' met een derde zitrij aangeboden, dieeveneens omgeklapt kan worden om een groter laadvlak te verkrijgen.

Ook campers worden normaal gesproken op de basis van een bedrijfswagengebouwd. De laadruimte van deze kampeerauto's wordtvervolgens uitgerust met verschillende extra's, zoals eenkook- en slaapgedeelte en een toilet.

Via onze bedrijfswagen portal TruckScout24 bieden wij u meerderebedrijfswagens aan.