Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Pick Up

Wat is een pick-up?

Een pick-up is een carrosserie-uitvoering van een bestelwagen. De wagen bestaat uit een passagiers- en bestuurdersgedeelte en is voorzien van een open laadbak. Pick-ups zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo is er de pick-up met een enkele cabine, verlengde cabine of dubbele cabine. Er zijn diverse modellen van de pick-up op de markt gebracht. Enkele bekende modellen zijn de Ford Transit pick-up, Land Rover Defender 90 pick-up, Volkswagen Transporter pick-up, Toyota Hilux en de Mitsubishi L200. Pick-ups zijn vooral erg populair in de VS. Er zijn dan ook veel Amerikaanse autofabrikanten die pick-ups produceren, zoals Chrevolet, Dodge, Ford en Lincoln. Een aparte categorie is de sportieve pick-up. Voorbeelden hiervan zijn de Cadillac Escalade EXT, Chevrolet Avalanche, Ford Explorer Sport Trac en de Honda Ridgeline.

De Nissan pick-up en de Toyota HiLux

De Nissan Navara 2.5 Dci Dpf 4wd LE komt uit 2011 en heeft een cilinderinhoud van 2488 cc. Deze pick-up rijdt op diesel en de transmissie gaat handgeschakeld. De Navara is voorzien van geïntegreerde navigatie, cruisecontrol, airco en elektrische stoelverstelling. Twee bekende series van de Nissan pick-up zijn de 2.5 TDI en 25 D.
De Toyota HiLux 2.2 is een uitstekende terreinwagen die op benzine rijdt. Deze pick-up uit 1990 heeft een vermogen van 69 KW. De HiLux heeft een gewicht van 1425 kg en is voorzien van stuurbekrachtiging en een trekhaak. Hij heeft vijf versnellingen, vier cilinders en biedt plaats aan twee personen. In Amerika is deze pick-up zeer populair vanwege de lange afstanden die men ermee kan afleggen.

De Chrevolet Silverado

De Chevrolet Silverado pick-up is een populaire terreinauto. Deze pick-up uit 1986 heeft een vermogen van 118 KW en rijdt op lpg. De Silverado heeft achterwielaandrijving en de transmissie gaat automatisch. Hij heeft acht cilinders, weegt 1993 kilo en is voorzien van stuurbekrachtiging. In de Verenigde Staten is deze pick-up enorm populair, wat deels komt omdat hij als oldtimer wordt aangemerkt. De Chevrolet Silverado K2500 is elf jaar jonger en is dus ook voorzien van onder meer airbags en ABS. Hij beschikt over vijf zitplaatsen en rijdt op diesel. De pick-up heeft een vermogen van 140 KW. De prijzen van de Chrevolet Silverado kunnen erg variëren. Tweedehands zijn deze pick-ups al te koop vanaf zo’n €1500.