Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Lichte Bestelwagen

Het gebruik van een bestelwagen

Bestelwagens zijn gemaakt om goederen snel en makkelijk van het ene naar het andere punt te vervoeren over een betrekkelijk korte afstand. Vaak zijn deze bestelwagens gemaakt op de chassis van personenwagens, maar de wat zwaardere uitvoeringen (zogeheten camionettes) hebben een eigen chassis. Bijna ieder automerk heeft wel een bestelwagen waardoor er op dit gebied veel onderlinge concurrentie is. Daarnaast wordt het milieuaspect steeds belangrijker in de regelgeving, waardoor bestelwagens ook met elkaar concurreren op zuinigheid. Zo zijn er bijvoorbeeld afspraken gemaakt op Europees niveau over CO2-emissienormen en is er een subsidieregeling voor het aankopen van schone bestelwagens.

Automerken in de bestelwagensector

Er zijn veel verschillende automerken die zich ook toeleggen op de bestelwagens. Fiat heeft bijvoorbeeld de Fiorino en de__Doblo Cargo__; Citroën heeft de __Nemo__ en __Berlingo__; tenslotte heeft Peugeot heeft de __Bipper__ en de __Partner__. Deze modellen zijn allemaal toegerust op de zuinigheid. Dat betekent dat ze zowel goed zijn voor het milieu als zo min mogelijk brandstof verbruiken. Andere bekende automerken met bestelwagens zijn Ford, Mercedes-Benz, Nissan, Renault en Volkswagen. Ook deze automerken hebben milieuvriendelijke en brandstofzuinige modellen in hun showroom staan.

Typische laadvermogens van zuinige lichte bestelwagens

De reeds genoemde modellen verschillen enigszins in hun laadvermogen. De zuinigste bestelwagens hebben een laadvermogen tussen de 635 kg en de 700 kg. Iets minder zuinig is de Fiat Doblo Cargo, maar deze heeft dan wel weer een significant groter laadvermogen, namelijk 1025 kg. Bestelwagens van automerken als Volkswagen, Nissan en Renault hebben vaak een laadvermogen tussen de 700 en 900 kg. De inhoud van de laadruimtes verschilt op vergelijkbare wijze, van 2,5m³ tot 4,2m³ bij bijvoorbeeld de Volkswagen Caddy Maxi. Op het gebied van laadvermogen en zuinigheid is er dus in deze sector voldoende keuze.

Andere populaire bestelwagens

Ook tweedehands zijn veel populaire bestelwagens verkrijgbaar. Het rijden op grijs kenteken wordt immers duurder, waardoor veel particulieren hun bestelwagen wegdoen. Dat maakt de markt op dit moment interessant voor zowel aan- als verkopers, omdat er veel beweging in de markt zit. Andere populaire bestelwagens, zoals de Mercedes Vito, de Mercedes Sprinter en de Ford Transit worden hierdoor aantrekkelijke opties. Ook bestelwagens als de Iveco Daily en de Opel Movano worden hierdoor populairder. De keuze voor een bestelwagen kan daarom afhangen van veel verschillende factoren. Zuinigheid, merk, populariteit en beschikbaarheid zijn allen belangrijk in de keuze. De markt is sterk in beweging waardoor in het straatbeeld een grote variatie in bestelwagens zal blijven rijden.