Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Mercedes-Benz E 290 te koop: tweedehands en nieuw

Mercedes-Benz E 290

Kleuren

Informatie over Mercedes-Benz E 290

De Mercedes-Benz E 290 vult in 1996 het topdiesel modelpalet aan  


Toen in 1995 een nieuwe modelgeneratie van de Mercedes E-klasse op de markt gepresenteerd werd, hadden de sedans en combi’s van de hogere middenklasse voor het eerst het typische ‘vier-ogen-gezicht’. Het ‘vier-ogen-gezicht’ was met zijn vier ronde koplampen lange tijd bepalend voor het vooraanzicht van veel series van Mercedes-Benz. Hoewel er aan het begin van de productie al technische innovaties bij de dieselmodellen in voorbereiding waren, duurde het toch nog drie jaar voordat de fabrikant uit Stuttgart de verouderde zuig-dieselmotor vanaf 1998 door de nieuw ontwikkelde commonrail motoren verving. Daarom bleef naast het kleine diesel instapmodel met een cilinderinhoud van 2,2 liter aanvankelijk ook de topversie met een cilinderinhoud van 3,0 liter in de collectie. Terwijl deze dieselmodellen allemaal over de in 1989 geïntroduceerde voorkamerinjectie beschikten (die voor een schone verbranding van de brandstof moest zorgen), werd er met de van 1996 tot 1999 geproduceerde Mercedes-Benz E 290 een tweede krachtige diesel nieuw in de collectie opgenomen. De bijzonderheid van dit model was dat hij als enige diesel van de E-klasse over directe injectie beschikte, waarmee het prestatievermogen verhoogd en het brandstofverbruik verlaagd kon worden.  


De Mercedes-Benz E 290 wordt als sedan en combi aangeboden


De in drie uitrustingsvarianten aangeboden Mercedes-Benz E 290 werd vanaf 1996 als sedan en combi T-model geproduceerd. Zijn vijfcilindermotor met turbolading had een prestatievermogen van 95 kW (129 pk). Met een maximumsnelheid van 195 km/u en een maximale koppel van 300 newtonmeter (Nm) had de Mercedes-Benz E 290 vrijwel dezelfde waarden als de zescilinder Mercedes-Benz E 300 turbodiesel. Dit ondanks het feit dat de Mercedes-Benz E 300 turbodiesel over een veel krachtigere motor met 130 kW (177 pk) beschikken kon. De goede prestaties van de Mercedes-Benz E 290 waren te danken aan de directe injectie van de brandstof. Dankzij deze techniek werd de Mercedes-Benz E 290 met zijn lagere onderhouds- en verbruikskosten een gunstig alternatief ten opzichte van het concurrerende topdiesel model met een cilinderinhoud van 3,0 liter.