Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
mercedes-benz-banner-l-01.jpg

Mercedes-Benz limousine

Mercedes-Benz limousine

De Duitse autofabrikant Mercedes-Benz is al decennia één van de bekendste merken ter wereld. De limousines, ofwel sedans, dragen in belangrijke mate bij aan het succes van dit automerk, want ook daarmee weet Mercedes te overtuigen met moderne technologie en hoge kwaliteit. Lees meer

Highlights van Mercedes-Benz Limousine

  • Hoge mate van kwaliteit
  • Zowel rijplezier als comfort staat hoog in het vaandel bij Mercedes-Benz
  • Hoogwaardig interieur
  • Zowel krachtige motoren als efficiënte hybrides

Welke Mercedes-Benz limousines zijn leverbaar?

Het gamma van Mercedes-Benz limousines biedt klanten een ruime keuze met een indrukwekkende reeks motoren, veel comfort en een hoog veiligheidsniveau. Dit type auto’s wordt vaak door zakelijk rijders gekocht of geleaset. Daarna vind je ze ook op de occasionmarkt.

Dit zijn de Mercedes limousines in 2023:

Modellen en uitvoeringen Mercedes-Benz limousine

De Mercedes EQS is één van de limousines van Mercedes met puur elektrische aandrijving. De auto is ook ontworpen als puur elektrische auto. Dit heeft als voordeel dat het batterijpakket geïntegreerd is in het chassis van de auto, en daarom een laag zwaartepunt heeft en veel ruimte in de kofferbak en in het interieur. Hij is er in meerdere smaken, maar heeft altijd een 107,8 kW batterij. De ‘instapper’ EQS 450+ combineert deze batterij met een 245 kW (333 pk) sterke elektromotor en heeft een actieradius van 735 km. De EQS 450 4Matic beschikt over 265 kW (360 pk) en 667 km actieradius. Dan is er nog de EQS 500 met 330 kW (449 pk) met 663 km actieradius en de 580 4Matic met 385 kW (523 pk) en een elektrische range van 607 km. Het topmodel is de Mercedes-AMG EQS 53 met 484 kW (658 pk) en een elektrische range van 563 kilometer.

Met de EQE heeft Mercedes nóg een elektrische limousine in zijn gamma. Weliswaar een maatje kleiner dan de EQS, maar minstens net zo fijn. Deze overtuigt ook met zeer goede prestaties; de krachtigste motor levert 505 kW (687 pk) en 1.000 Nm koppel. De auto accelereert binnen 3,3 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid, 240 km/u, is indrukwekkend voor een elektrische auto.

De Mercedes A-Klasse Limousine biedt klanten veel comfort en een hoogwaardige uitrusting, terwijl hij qua formaat het kleinste model is in de range van het merk. De auto is ongeveer 4,6 meter lang, ongeveer 1,8 meter breed en ongeveer 1,5 meter hoog. Het topmodel is de 225 kW (306 pk) sterke AMG A35, met 4Matic vierwielaandrijving. Er is ook een plug-in hybride beschikbaar voor berijders die meer efficiëntie wensen in hun A-klasse Limousine.

Met de Mercedes C-Klasse heeft de Duitse autofabrikant een model in het hart van het premium sedan-segment. Het is een praktisch model dat in de smaak valt bij zakelijk rijdend Nederland, vanwege zijn moderne uitstraling en uitgebreide motorenaanbod, waaronder ook een plug-in hybride en diesels.

De Mercedes E-Klasse bevindt zich in de hogere middenklasse en is net een slagje groter dan de C-Klasse. Het is een goede keuze voor gezinnen en klanten die meer ruimte en nog comfort wensen. De Mercedes-Benz E-Klasseis louter beschikbaar met plug-in hybride aandrijflijnen.

De Mercedes S-Klasse stelt nieuwe normen op het gebied van comfort en technologie. Het is de grootste limousine in het gamma van Mercedes-Benz en – vergeleken met concurrenten als de BMW 7-Serie en de Audi A8– één van de ruimste in zijn klasse. Hij is er als benzineversie, met dieselmotoren en als plug-in hybride.

Hoeveel kost een Limousine van Mercedes-Benz?

Nieuwprijzen

De modellen van de Duitse autofabrikant staan niet bekend om hun lage aanschafkosten. Maar dat is vaak ook niet iets waar rijders van Mercedes-Benz zich druk om maken. Het goedkoopste instapmodel, de A-Klasse limousine, kost bijna 44.000 euro.

Door toenemend comfort en modernere technologie stijgen de nieuwprijzen voor nieuwe auto's aanzienlijk. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Mercedes E-Klasse, die als sedan minimaal 71.000 euro kost. Het duurste model in het aanbod van het merk is de Mercedes S-Klasse, die bijna 135.000 euro kost in de basisversie.

Dit zijn de nieuwprijzen voor Mercedes limousines in 2023:

  • Mercedes A-Klasse: vanaf 44.000 euro
  • Mercedes C-Klasse: vanaf 55.000 euro
  • Mercedes E-Klasse: vanaf 71.000 euro
  • Mercedes EQE: vanaf 70.000 euro
  • Mercedes S-Klasse: vanaf 135.000 euro
  • Mercedes EQS: vanaf 109.000 euro

Prijzen voor occasions

Veel van de populaire en comfortabele Mercedes limousines worden al generaties lang geproduceerd en zijn daarom al geruime tijd op de markt als occasion. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Mercedes A-Klasse limousine; die is als occasion te vinden voor minder dan 20.000 euro. Van de Mercedes-Benz C-Klasse zijn eveneens tal van generaties als occasion te koop. Oudere exemplaren vind je al voor 3.000 euro. Wie dus genoegen neemt met een Mercedes-Benz limousine op leeftijd, kan profiteren van aanzienlijk lagere prijzen.

Wie op zoek is naar jongere Mercedes-Benz limousines moet, afgezet tegen vergelijkbare modellen van andere merken, rekening houden met relatief hoge occasionprijzen. Dat heeft er mee te maken dat de modellen van Mercedes-Benz vrij eenvoudig hun waarde behouden, omdat ze zeer gewild zijn als occasion.

De volledig elektrische limousine-modellen van Mercedes-Benz zijn relatief duur, omdat ze nog niet zo lang op de markt zijn. De prijzen liggen net iets lager dan de aanschafprijs van een nieuw exemplaar.

Het is belangrijk op te merken dat de prijzen van occasions sterk kunnen variëren, afhankelijk van factoren als leeftijd, kilometerstand en algemene staat. Potentiële kopers dienen grondig onderzoek te doen. Ook kan het geen kwaad een onafhankelijke autodeskundige te raadplegen om er zeker van te zijn dat je een goede deal hebt bij de aankoop van een Mercedes-Benz occasion.

FAQ

Welke Mercedes limousine is het goedkoopst?
De goedkoopste Mercedes limousine is de Mercedes A-Klasse. Qua formaat is dit het kleinste model van het merk, maar hij is er ook als limousine. De instapprijs bedraagt in dit geval ongeveer 44.000 euro.
Hoe groot is de langste limousine van Mercedes?
De grootste en langste limousine van Mercedes is de Mercedes S-Klasse. Het model meet bijna 5,2 meter in lengte. Voor wie nog meer ruimte wenst, is er zelfs een verlengde versie beschikbaar. Deze is ruim 5,4 meter.
Wat is de duurste Mercedes limousine?
Over het algemeen zijn de prijzen van een Mercedes limousine zeer hoog. Voor een nieuwe Mercedes EQS limousine hanteert de Duitse autofabrikant een prijs van bijna 110.000 euro.