Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Mercedes-Benz Vaneo

Toen in 2001 bij de DaimlerChrysler fabriek in Ludwigsfelde de eerste Vaneo van de band rolde, verwachtte Mercedes-Benz veel van dit model - men wilde met de Vaneo een eerste compacte Van op de markt brengen die de concurrentiestrijd zou moeten aangaan met de modellen van Renault (Scenic) en Opel (de Zafira).

Alternatieve modellen

Informatie over Mercedes-Benz Vaneo

De marktvoordelen zijn de enorme ruimte (3.500 liter laadvolume en 555 kg laadvermogen) bij gelijktijdig handelbare afmetingen. Hij biedt ruimte voor zes personen en met het inbouwen van een extra stoel zelfs voor zeven personen en is daarmee niet alleen geschikt als gezinsauto, maar ook als transporter - met een maximale laadlengte van bijna drie meter. De grote achterklep en de schuifdeuren vergemakkelijken het in- en uitstappen en het laden en lossen.

Net als alle vans en kleine transporters van Mercedes-Benz is de Vaneo verkrijgbaar in vijf verschillende, vier cilinder-motoruitvoeringen - de dieselmotoren Vaneo CDI en Vaneo CDI 1,7 leveren bij 75 resp. 91 pk topsnelheden van 150 en 160 km/h, de benzinemodellen Vaneo, Vaneo 1,6 en Vaneo 1,9 hebben een motorvermogen van 62 tot 125 pk en een topsnelheid van 180 km/h. Het gecombineerde benzineverbruik ligt bij de dieselmotoren rond de 6 liter, bij de benzinemodellen rond de 8 liter. Bij de transmissies kunnen de klanten kiezen tussen een 5-versnellingsschakeltransmissie, een automatische 5-standentransmissie en een automatisch koppelingssysteem. Omdat echter de hoge aanschafprijs de klanten deed terugschrikken van de aankoop van een Vaneo, werd de productie in het jaar 2005 stopgezet.

Beoordelingen voor Mercedes-Benz Vaneo

17 Beoordelingen

4,2