Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Mercedes-Benz A 140

De Mercedes-Benz A 140 is het eerste model van de A-klasse

De Mercedes-Benz A 140 was in 1997 samen met de iets krachtiger gemotoriseerde A 160 het eerste A-klasse model dat de premiumfabrikant Daimler-Benz uit Stuttgart in de compacte middenklasse op de markt bracht. Met zijn lage onderhoudskosten en de lage verzekeringspremie moest de Mercedes-Benz A 140 een prijsbewuste klantenkring voor de traditionele fabrikant van grote sedans voor zich winnen. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Mercedes-Benz A 140

Het concept van een wendbare auto met voldoende plaats voor vier personen werd vooral interessant gevonden door consumenten die het comfortabele instappen en de hoge zitpositie, waardoor men naar alle kanten een goed zicht had, erg wisten te waarderen.

De Mercedes-Benz A 140 brengt meer veiligheid in de compacte middenklasse

De Mercedes-Benz A 140 was één van de eerste compacte auto’s die standaard met het stabilisatiesysteem ESP was uitgerust. Dit systeem moest de circa 1,60 meter hoge carrosserie ook in gevaarlijke rijsituaties stabiliseren. Een verdere vernieuwing in deze voertuigklasse was de sandwich bouwwijze van de Mercedes-Benz A 140 waarmee de crashveiligheid verhoogd werd. Bovendien probeerden de constructeurs het benzineverbruik zoveel mogelijk te verlagen door consequent gebruik te maken van gewichtsbesparende materialen,.

De automaatversie van de Mercedes-Benz A 140 met een grotere motor

De Mercedes-Benz A 140 werd van 1997 tot 2004 geproduceerd als vijfdeurs sedan met een 1,4 liter benzinemotor met vier cilinders. Deze had een prestatievermogen van 60 kW (82 pk) en verbruikte gemiddeld 7,1 liter Super per honderd kilometer. Dat kwam overeen met een CO2-uitstoot van 170 g/km. De maximumsnelheid bedroeg 170 km/u. De automaatversie had dezelfde prestatiewaarden. Deze versie beschikte over de motor uit de Mercedes-Benz A 160 die iets gemodificeerd werd en een cilinderinhoud van 1,6 liter had. Daarmee haalde het voertuig een maximumsnelheid van 167 km/u. Het gemiddelde brandstofverbruik lag op 7,5 liter per honderd kilometer (180 g/km CO2).

Vanaf 2001 heeft de Mercedes-Benz A 140 een verbeterd interieur

In het kader van modelonderhoud verbeterde Daimler-Benz in 2001 het interieur van de Mercedes-Benz A 140. Vanaf dat moment kreeg het model de interieurkenmerken die bekend waren uit de andere voertuigklassen van de fabrikant zoals een optioneel houten interieur. Ook de benamingen van de verschillende uitrustingsvarianten Classic, Elegance en Avantgarde waren ontleend aan de grote Mercedes modellen.

In 2001 komt de lange versie van de Mercedes-Benz A 140 op de markt

Naast de oorspronkelijke Mercedes-Benz A 140 met een lengte van 3,57 meter brachten de Stuttgarters in 2001 een verlengde vijfdeurs versie van 3,74 meter op de markt. Deze versie garandeerde de passagiers achterin de auto meer beenruimte. Beide versies van de Mercedes-Benz A 140 werden tot 2004 geproduceerd. In de tweede generatie van de A-klasse haalde Daimler de Mercedes-Benz A 140 uit de collectie om plaats te maken voor het nieuwe model Mercedes-Benz A 150.

Beoordelingen voor Mercedes-Benz A 140

82 Beoordelingen

4,1