Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Mercedes-Benz B 200

Met de B-klasse maakt Daimler gebruik van het groeipotentieel van de gezins-MPV's

De Mercedes-Benz B-klasse markeerde voor de Duitse autofabrikant Daimler in 2005 de entree in een nieuwe voertuigklasse: die van de compacte MPV's. Nadat de autofabrikant uit Stuttgart eind jaren '90 met zijn A-klasse reeds een klein model op de markt gebracht had, hoopten de Zwaben nu te kunnen profiteren van het grote groeipotentieel van de gezinsvriendelijke compacte MPV's. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Mercedes-Benz B 200

En hoewel andere fabrikanten gelijksoortige concepten duidelijk eerder op de markt brachten,  lukte het de nieuwe Mercedes-Benz B-klasse in Duitsland meteen om een groot aandeel op de markt van de compacte MPV’s te veroveren. De basis van de gezins-MPV’s was gebaseerd op het chassis van de A-klasse, die voor het nieuwe model 20 centimeter langer gemaakt werd. Daarmee kon de B-klasse ten opzichte van de kleinste Benz in totaal met 40 centimeter groeien naar 4,27 meter en zo een groter interieur ter beschikking stellen dat bij een neergeklapte achterbank over een laadvolume van 2245 liter beschikte.

De Mercedes-Benz B 200 als topmodel onder de compacte MPV’s van Mercedes

Als topmodel uit de serie werd aan het begin van de productie in 2005 de Mercedes-Benz B 200 gepresenteerd. De vijfdeurs sedan met steile achterkant werd als Sports Tourer in drie motorvarianten aangeboden. In de collectie was een commonrail dieselmotor opgenomen met een prestatievermogen van 103 kW (140 pk). Hiermee accelereerde de Mercedes-Benz B 200 in 9,6 seconden van nul naar honderd. De standaard met een handmatige zesversnellingsbak geproduceerde compacte MPV haalde met deze motor een maximumsnelheid van 200 km/u. Na de modificatie van de motor tijdens een modelonderhoud in 2008/2009 was het gemiddelde brandstofverbruik volgens Daimler 5,2 liter. Dat kwam overeen met een CO2-uitstoot van 136 g/km.

De herziening van de motoren verlagen het verbruik

Er was keuze uit twee benzinemodellen. De Mercedes-Benz B 200 Sports Tourer had een prestatievermogen van 100 kW (136 pk) en de compacte MPV uit de Mercedes fabriek in Rastatt haalde een maximumsnelheid van 196 kilometer per uur. Het kleine benzinemodel accelereerde in 10,1 seconden van nul naar honderd. De motoren vanaf 2008/2009 verbruikten 6,7 liter (158 g/km CO2). Het basismodel werd uitgerust met een handmatige vijfversnellingsbak. Net als bij de andere modellen was er optioneel ook een automatische versnellingsbak verkrijgbaar.

Het turbomodel haalt een topsnelheid van 225 km/u

Het topmodel onder de benzineversies was de Mercedes-Benz B 200 Turbo Sports Tourer. Deze beschikte over een prestatievermogen van 142 kW (193 pk) en werd standaard gecombineerd met een handmatige zesversnellingsbak. Het model kon een topsnelheid van 225 km/u bereiken en accelereerde in 7,6 seconden van nul naar honderd. Hij had een gemiddeld brandstofverbruik van 7,7 liter en een CO2-uitstoot van 184 g/km.

Een nieuwe voor- en achterkant na het modelonderhoud van 2008

Drie jaar nadat de B-klasse op de markt was verschenen verbeterde de fabrikant niet alleen maar de motoren, die bij een onveranderd prestatievermogen betere verbruiks- en CO2-waarden kregen, ook het design van de B-klasse werd licht veranderd. De gewijzigde Mercedes-Benz B 200 had vanaf 2008/2009 een ander radiatorrooster met voortaan drie lamellen in plaats van vier, daarmee leek hij optisch gezien wel wat op de Grand Sports Tourers uit de R-klasse. Ook de achterste en voorste bumpers werden licht gewijzigd.

De veiligheidsuitrusting van de Mercedes-Benz B 200

De Mercedes-Benz B 200 werd standaard uitgerust met voorairbags en hoofd/schouders airbags, een elektronische stabiliteitssysteem, ABS, tractiecontrole en een remassistent. Tot de veiligheidsuitrusting die vanaf de fabriek werd geleverd hoorden bovendien een gordelspanner en actieve hoofdsteunen. Voor de Mercedes-Benz B 200 waren optioneel ook zij- en raamairbags voor achterin de auto verkrijgbaar.

Beoordelingen voor Mercedes-Benz B 200

74 Beoordelingen

4,5