Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
mercedes-benz-banner-l-01.jpg

Mercedes-Benz 2014

Al een paar jaar draait Mercedes recordverkoopcijfers. Dat betekent echter geenszins dat men de blik niet op de toekomst richt. Ook in 2014 komt Mercedes weer verrassend uit de hoek.

Benz

In 1885 bouwde de Duitser Carl Benz zijn eerste auto. In 1888 reed zijn vrouw een rit van maar liefst 180 kilometer met een van zijn automobielen. In 1886 begon ook een andere Duitser, namelijk Gottlieb Daimler, auto's te bouwen. Hij besloot de naam van een van zijn beste klanten, Mercédí¨s Jellinek, voor zijn merk te kiezen. Zo ontstond Mercedes. Beide bedrijven fuseerden in 1926 en besloten verder te gaan als Mercedes-Benz. Vanaf dat moment begon het bedrijf eerst Duitsland en later de wereld te veroveren. Mercedes bouwt zeer degelijke, elegante auto's die veel ruimte bieden en voor een comfortabel vervoer zorgen. Veel aandacht wordt aan veiligheid besteed. Ze bouwen overigens niet alleen prachtige limousines met klasse, maar zijn tevens verantwoordelijk voor de stadsauto Smart.

Mercedes in 2014

Met de 220 C-klasse start Mercedes 2014 met een nieuwe limousine. De auto biedt een comfortstand, maar kan ook naar Sport of Sport plus geschakeld worden. Ongeacht de stand, de auto blijft hanteerbaar, blijft een voortreffelijke wegligging houden, biedt een ongelooflijke zitpositie en blijft de bestuurder veel plezier bieden met zijn prestaties. De C-klasse is voorzien van een groot aantal innovaties: niet alleen airbags en ABS, maar ook het Distronic Plus stuurondersteuningssysteem, Parktronic, rijbaanondersteuning, Collission Prevent Assist en een concentratieondersteuningssysteem. Nieuw is dat Mercedes een Renault motor in zijn C-klasse gebruikt. Het is de 1.6 dCi (136 pk). De G-klasse, de Mercedes terreinwagen, biedt met zijn 5461 cc V8 benzinemotor 285 kw een top van 210 km/u en een verbruik van rond de 1 op 6,5. De A-klasse, die voorzien is van een 1595 cc of een 1991 cc motor levert 90 tot 115 kw en heeft een verbruik van 1 op 16. Overigens verschilt een nieuwe wagen ten opzichte van een tweedehands A-klasse niet zoveel in verbruik. De auto zelf is ruim, makkelijk te rijden en ligt goed op de weg. Ook als automaat rijdt hij uiterst soepel.

Nieuw

Wat in 2014 Mercedes zwakste punt blijft, is het audiosysteem. Niet alleen in Top Gear wordt daarover geklaagd. Maar goed, daar koopt niemand een Mercedes voor, zelfs niet als tweedehands auto. In 2014 zet Mercedes Maybach aan de kant en brengt men met de S-klasse Pullman een nieuwe luxe limousine op de markt, naast een nieuwe Crossover. Ook de dwerg in het assortiment krijgt extra aandacht, want er verschijnt een nieuwe Smart. Naast al dat autogeweld levert Mercedes in 2014 ook steeds meer andere producten, zoals een horloge dat tot 5 bar waterdicht blijft, luxueuze handtassen voor dames, een eigen kledinglijn en een eigen sportcollectie, waarbinnen zelfs Mercedesfietsen te koop zijn.

Occasion

Mercedes is niet weg te denken uit ons straatbeeld. Dat geldt niet alleen voor de nieuwe modellen. Oudere modellen zijn nog steeds in grote getale aanwezig. Een tweedehands, derdehands of zelfs vierdehands Mercedes is allesbehalve een uitzondering.