Mercedes-Benz SLK 350 te koop: tweedehands en nieuw

Mercedes-Benz SLK 350

Mercedes-Benz SLK 350

De Mercedes-Benz SLK 350 wordt in 2004 het topmodel van de roadster-serie  

Sinds de inmiddels tot classic car verheven roadsters van serie 190 SL (1955-1963), vormen open tweezitters een vast onderdeel in de voertuigcollectie van Mercedes-Benz. De modellen werden in de verschillende generaties meestal als roadster met stoffen dak en als coupé met stalen dak aangeboden. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Informatie over Mercedes-Benz SLK 350

Bij de Mercedes-Benz 190 SL kon dit stalen dak verwijderd worden waardoor de coupé in een kleine cabriolet veranderde. Het nadeel: anders dan bij een stoffen dak kon het metalen dak niet gevouwen worden. Als ‘mooi-weer-model’ bleven deze cabrio-coupés uit de vroegere bouwjaren een niet vaak gezien verschijnsel op straat. Maar aangezien een stalen dak wat betreft weerbestendigheid, akoestiek en duurzaamheid tegelijkertijd een aantal voordelen bood ten opzichte van een stoffen dak, werkten de ingenieurs van Daimler aan een compromisoplossing waarbij open rijplezier en comfort bij elk weertype verenigd moesten worden. Als resultaat kon in 1996 de nieuwe roadster-serie Mercedes-Benz SLK gepresenteerd worden. De clou was dat het metalen dak met één druk op de knop net zo snel en probleemloos in de kofferbak verdween als een stoffen dak. Als topmodel roadster werd aan het begin van de bouwperiode de Mercedes-Benz SLK 320 geïntroduceerd. In 2004 kwam met de optisch herziene versie Mercedes-Benz SLK 350 een gemoderniseerd topmodel op de markt.  

In 2007 ondergaat de Mercedes-Benz SLK 350 een facelift

De optisch herziene versie had rondere vormen dan voorheen. De Mercedes-Benz SLK 350 verloor de hoekige vormen aan de voor- en achterkant van de auto en aan de achterlichten. Verder onderscheidde hij zich van het topmodel uit de eerste SLK-generatie dankzij zijn radiatorrooster. Deze was in het midden optisch in tweeën gedeeld door middel van de neus van de auto met het Mercedes logo erop. Ook het uitlaatsysteem was nieuw en bestond uit twee ovale uitlaatpijpen, één aan de linkerkant en één aan de rechterkant. Na een facelift in 2007 hadden de uitlaatpijpen voortaan een smalle, bijna rechthoekige vorm. Bovendien had de Mercedes-Benz SLK 350 na de wijzigingen een duidelijk bredere voorspoiler. Om het comfort voor de bestuurder en bijrijder te verhogen tijdens het rijden met open dak, was de Mercedes-Benz SLK 350 vanaf het begin van de bouwperiode te bestellen met een optioneel verkrijgbare nekverwarming. Deze nekverwarming werd in de roadster-serie voor het eerst toegepast.  

Vanaf 2007 krijgt de Mercedes-Benz SLK 350 efficiëntere V6-motoren

Terwijl de instapmodellen uit de SLK-serie met 1,8 liter seriemotoren waren uitgerust, kreeg de Mercedes-Benz SLK 350 met een cilinderinhoud van 3,5 liter een V6-motor met een prestatievermogen van 200 kW (272 pk). Hiermee kon de cabriolet in 5,6 seconden van nul naar honderd accelereren. Het maximale koppel bedroeg 350 newtonmeter (Nm). Na de facelift van de modelserie in 2007 kreeg de Mercedes-Benz SLK 350 een beter presterende en tegelijkertijd zuinigere motor, die Daimler samen met een additionele sportmotor aanbood. Het maximale koppel steeg dankzij technische modificaties naar 360 Nm, dit was vooral te merken aan een verbeterd reactiegedrag. De Mercedes-Benz SLK 350 accelereerde voortaan in 5,4 seconden van nul naar honderd. Op de AMG-uitvoeringen van de SLK-serie na was de Mercedes-Benz SLK 350 daarmee de snelste coupé uit de SLK-familie. Als transmissie stonden voor het topmodel een handmatige zesversnellingsbak en een automaat met zeven versnellingen ter beschikking. Het verbruik van de nieuwe motoren lag volgens de fabrikant bij het model met handmatige versnellingsbak op gemiddeld 9,7 liter. Dat ging gepaard met een CO2-uitstoot van 227 g/km. In de automaatversie verbruikte de Mercedes-Benz SLK 350 iets minder, namelijk 9,0 liter. De CO2-uitstoot daalde daarmee tot 209 g/km.

Beoordelingen voor Mercedes-Benz SLK 350

10 Beoordelingen

4,5