Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Lamborghini Gallardo te koop: tweedehands en nieuw

Lamborghini Gallardo

Lamborghini Gallardo

De Lamborghini Gallardo als entree in de wereld van de supersportauto's

De luxe Italiaanse autofabrikant Lamborghini streefde er sinds de presentatie van haar eerste coupé Lamborghini 350 GT in 1964 naar om de snelste in serie geproduceerde sportauto's ter wereld te bouwen. Dit streven werd vele decennia lang verwezenlijkt. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Informatie over Lamborghini Gallardo

Het resultaat van deze productpolitiek waren legendarische modellen zoals de Lamborghini Diablo GT met 438 kW (595 pk), die een topsnelheid van circa 340 kilometer per uur kon bereiken. Of iets recenter de in 2001 gepresenteerde Murciélago met een prestatievermogen van 493 kW (670 pk) en een maximumsnelheid van 342 km/u. Maar ook voor supersportauto’s, een autosoort met kopers die meer op de prestatiewaarden dan op de prijs letten, veranderden de tijden. Eind jaren ‘90, toen het bedrijf als dochter van Audi tot het VW-concern ging behoren, kozen de Italianen ervoor om hun exclusieve productpalet uit te breiden met een instapmodel. De hiervoor ontwikkelde Lamborghini Gallardo beschikte weliswaar over iets lagere motorprestaties, maar het was nog steeds onmiskenbaar een echte Lamborghini die met de merktypische extreme wigvorm de straat op kwam. Volgens een oude traditie van de fabrikant was hij vernoemd naar een Spaans vechtstierenras. De als coupé en Spyder gebouwde Lamborghini Gallardo werd commercieel gezien één van de succesvolste modellen van de Italiaanse sportautofabrikant.

In 2003 wordt de Lamborghini Gallardo als coupé gepresenteerd

De eerste generatie van de Lamborghini Gallardo kwam in 2003 op de markt. Voor het carrosserieontwerp was Lamborghini’s hoofddesigner Luc Donnerwolke verantwoordelijk, die in 2001 reeds de Lamborgini Murciélago ontworpen had. De aluminium carrosserie van de Gallardo werd in samenwerking met Audi in Duitsland geproduceerd. De montage vond plaats in het Italiaanse Sant´Agata-Bolognese, waar Lamborghini sinds de jaren ’40 zijn hoofdkantoor had.  De tweezitter coupé werd in de basisversie standaard met vierwielaandrijving en een V10-middenmotor uitgerust. Deze motor had een prestatievermogen van 368 kW (500 pk). Hiermee bereikte de Gallardo een topsnelheid van 309 km/u. Hij accelereerde in 4,2 seconden van nul naar honderd en was verkrijgbaar met een handmatige zesversnellingsbak of optioneel met een automaat met stuurschakeling.

Roadsters en speciale uitvoeringen van de Lamborghini Gallardo

Vanaf 2005 kwam er een beter presterende speciale versie van de Lamborghini Gallardo in de collectie, de Lamborghini Gallardo SE. Deze had een prestatievermogen van 382 kW (520 pk) en een maximumsnelheid van 315 km/u. De motor van dit model werd ook toegepast in de begin 2006 gepresenteerde roadster Lamborghini Gallardo Spyder. Dit model beschikte over een elektrisch neerlaatbaar stoffen dak. In 2007 verscheen bovendien de Gallardo Superleggera, een variant van de Gallardo in lichte bouwwijze die in een kleine oplage geproduceerd werd. Deze had een motor met een prestatievermogen van 390 kW (530 pk) en hij accelereerde in 3,8 seconden van nul naar honderd dankzij de toegepaste gewichtsreducerende koolstofvezel kunststoffen. Hij accelereerde daarmee 0,2 seconden sneller dan de Gallard SE en de geheel zwarte speciale uitvoering Gallardo Nera.

In 2008 komt de tweede generatie van de Gallardo op de markt

In 2008 presenteerden de Italianen hun herziene instapmodel in de tweede generatie onder de naam Gallardo LP. De coupé beschikte vanaf nu over een motor met een  cilinderinhoud van 5,2 liter en een prestatievermogen van 412 kW (560 pk). Hij accelereerde in 3,7 seconden van nul naar honderd en kon een topsnelheid van 325 km/u halen. Begin 2009 verscheen de Lamborghini Gallardo LP met dezelfde motor ook in de open Spyder-versie.

Beoordelingen voor Lamborghini Gallardo

1 Beoordelingen

5,0