Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Lamborghini Aventador te koop: tweedehands en nieuw

Lamborghini Aventador

Lamborghini Aventador

De nieuwe Murciélago

De Lamborghini Aventador (LB834) is een luxueus sportvoertuig met middenmotor. De auto is het nieuwe topmodel van de Italiaanse specialist Lamborghini. Het officieel debuut vindt plaats op 28 februari 2011, op de Motor Show van Genève, zo'n vijf maanden na de lancering in Sant'Agata Bolognese. De Aventador is de opvolger van de Murciélago. In maart 2016, na amper vijf jaar productie, zijn er al 5.000 exemplaren gebouwd. Volgens aloude Lamborghini traditie is de Aventador genoemd naar een gevechtsstier. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

In 1993 vecht de stier Aventador in de ring van Zaragoza, in Spanje. Hij wordt er geëerd met de Trofeo de la Peña La Madroñera, een trofee voor uitzonderlijke moed in de arena.

De Lamborghini Aventador technisch bekeken

De productie van de Lamborghini Aventador zal aanvankelijk slechts 4.000 exemplaren tellen. Ter vergelijking worden er in totaal 4.099 Murciélago’s gebouwd. Zoals echter al opgemerkt, overschrijdt de productie in maart 2016 de mijlpaal van 5.000 exemplaren. Nochtans wordt aanvankelijk ingeschat dat elk van de acht Aventador mallen (gemaakt uit koolstofvezels) slechts 500 exemplaren kan voortbrengen. De eerste Aventador, het basismodel zogezegd, is een coupé met twee deuren. Voluit heet hij Aventador LP 700-4 Coupe. De vorm is gebaseerd op die van de Lamborghini Reventón, een reeks beperkte oplages. Ook de Lamborghini Estoque conceptauto wordt goed bestudeerd. De motor is een nieuwe 6.5 Lamborghini V12 van 510 kW en 690 pk. Hij weegt 235 kg en heeft een verzet van 6.498 cc. De CO2-uitstoot bedraagt 328 g/km, het verbruik is 17,2 liter per 100 km. In 2,9 seconden wordt een snelheid van 97 km/u bereikt. De topsnelheid bedraagt officieel 350 km/u, hoewel Sport Auto Magazine een topsnelheid van 370 km/u meet. Intern wordt deze motor aangeduid als L539. Het is de vierde Lamborghini motor en de tweede V12 Lamborghini ooit. De vorige is de 3.5 uit de 350GT. De transmissie is semiautomatisch en heeft zeven snelheden. Ze wordt gebouwd door Graziano Trasmissioni. Elke koppeling wordt uitgevoerd in amper 50 milliseconden. Zo wordt het 4x4 systeem van de Zweedse specialist Haldex Traction optimaal bediend. Het is de volledig nieuwe, vierde generatie van dit technologisch systeem, dat nu volledig elektronisch gecontroleerd wordt.

De Lamborghini Aventador LP 700-4 Roadster

In 2013 wordt naast de Coupe ook de Lamborghini Aventador LP 700-4 Roadster voorgesteld. Zoals de naam al aangeeft, is dat een roadster met twee deuren. Roadsters zijn van oorsprong compacte en betaalbare Amerikaanse sportvoertuigen zonder dak. De productie begint in december 2012. De auto is uitgerust met dezelfde V12 motor als de Aventador Coupe, die ook gewoon dezelfde capaciteiten behoudt. Zoals het een echte roadster betaamt, is het dak (uit koolstofvezels) hier afneembaar. Het bestaat uit twee panelen van elk 6 kg. Dit gewicht moet de achterpilaar van de bouw versterken en het verlies van structurele integriteit (bij afwezigheid van een dak) compenseren. Tegelijk moet het voorzien in motorventilatie en rolbescherming. De panelen zijn eenvoudig te verwijderen en op te bergen in het bagagecompartiment vooraan. Met een totaalgewicht van 1.625 kg is de Roadster slechts 50 kg zwaarder dan de Coupe.

Lamborghini Aventador modellen en prijsklassen

De Lamborghini Aventador is niet zozeer een reeks dan wel een opvolging van bijzondere (concept)modellen, tal van speciale edities (met beperkte oplages) en even bijzondere afgeleide voertuigen. Basismodel is de LP 700-4, die dus verschijnt als coupe en roadster. Beide modellen hebben dezelfde middenmotor, twee deuren en Haldex 4x4. De roadster is wel duurder dan de coupe, voornamelijk omwille van het afneembaar dak. Een voorbeeld van een speciale Aventador is de Dreamliner Edition uit 2012. Dat is een versie van de coup in het blauw en wit van de Boeing 787 Dreamliner, een passagiersvliegtuig. De wielen zijn gitzwart. In 2013 verschijnt de Lamborghini Aventador LP 720-4 50° Anniversario. Dat is een beperkte oplage bestaande uit 100 coupés en 100 roadsters. De Anniversario in kwestie is de vijftigste verjaardag van Automobili Lamborghini. De motor wordt in deze editie opgedreven naar 720 PS (530 kW en 710 pk). In 2014 verschijnt soortgelijk een Aventador Pirelli Edition, die de vijftigste verjaardag van de samenwerking tussen Lamborghini en Pirelli viert. Een laatste Aventador is voorlopig de Aventador S, gepresenteerd op 19 december 2016. De motor heeft hier een kracht van 740 PS (544 kW en 730 pk) tegen 8.400 rpm. Verder zijn de prestaties gelijkwaardig. De S maakt daarbij wel gebruik van sturing op elk wiel, permanente vierwielaandrijving en een geüpdatete ophanging gecontroleerd door het Lamborghini Dinamica Veicolo Attiva (LDVA) systeem. Dat heeft vier rijmodi: sport, strada, corsa en ego. De laatste is een persoonlijke setting. Een voorbeeld van een afgeleide Aventador is de Lamborghini Veneno. Ook dit voertuig wordt gebouwd voor de vijftigste verjaardag van het merk. In 2013/14 is het het duurste automobiel productiemodel ter wereld en aller tijden ($ 450.0000).

Beoordelingen voor Lamborghini Aventador

1 Beoordelingen

5,0