Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
lamborghini-huracan-tecnica-front

Lamborghini Huracán

1 / 3
lamborghini-huracan-tecnica-front
lamborghini-huracan-tecnica-side
lamborghini-huracan-tecnica-back

Sterke punten

  • Heerlijk schreeuwerige V10
  • Goede combinatie motor-versnellingsbak
  • Veelzijdig karakter

Zwakke punten

  • Prijs
  • Weinig opbergruimte
  • Iets té gemakkelijk om heel snel te gaan

Lamborghini Huracán : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Lamborghini Huracán, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Lamborghini Huracán: De laatste in zijn soort

De Lamborghini Huracán verscheen in 2014 op het toneel als opvolger van de populaire Gallardo, die samen met de Murciélago het moderne Lamborghini onder Audi weer op de kaart had gezet. Dit nieuwe ‘instapmodel’ van Lamborghini bleef zijn atmosferische V10 trouw, maar is wat gemakkelijker om mee te leven dan zijn voorganger. Het is ook de laatste in zijn soort, want Lamborghini heeft al aangekondigd dat zijn opvolger een V8-turbomotor zal krijgen. Lees meer

Interesse in een Lamborghini Huracán

Lamborghini Huracán occasions
Lamborghini Huracán nieuwe auto's
Lamborghini Huracán dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • De Lamborghini Huracán heeft heel veel verschillende versies, maar ze hebben allemaal een begeesterende V10 in combinatie met een efficiënte automaatbak met dubbele koppeling.
  • Wie een iets subtielere Huracán wil, kan kiezen voor het basismodel, terwijl zij die willen opvallen voor een Performante of STO kunnen gaan.
  • In tegenstelling tot de concurrentie bij Ferrari, heeft de Huracán nog een atmosferische motor, met alle sensaties die daarbij horen.
  • Ondanks zijn exotische voorkomen, is de Huracán nog vrij goed bruikbaar in het dagelijkse verkeer - als je de brandstofkosten kunt betalen, tenminste.

Alle belangrijke gegevens over de Lamborghini Huracán

Motoren

Alle Lamborghini Huracáns hebben dezelfde 5,2 liter-V10, al zijn er een aantal verschillen qua vermogen tussen de talloze versies die Lamborghini heeft uitgebracht sinds zijn lancering in 2014.

Het basismodel is de LP 610-4, met 610 pk en vierwielaandrijving. Later volgde er nog een LP 580-2, die iets minder vermogen had en ook enkel zijn achterwielen aandreef.

In 2017 kwam de extremere Performante, die lichter was en een tot 640 pk opgevoerde V10 kreeg. Diezelfde motor werd ook geleverd in de Evo, de faceliftversie van het gewone model, de STO, een nog meer op het circuit gerichte topversie, en de Tecnica, die een compromis moest vormen tussen de STO en de gewone Huracán. Een gerobotiseerde versnellingsbak met 7 verzetten en een dubbele koppeling is standaard op elk model.

Afmetingen

De Lamborghini Huracán is 4,46 meter lang, 1,92 meter breed en slechts 1,17 meter hoog. Het is een strikte tweezitter en ondanks zijn gemakkelijke omgang kan je niet heel veel spullen meenemen in de Huracán: zijn koffer is amper 100 liter groot. Het gewicht verschilt naargelang de versies: de Huracán Evo weegt 1.422 kilo, de STO is iets lichter met zijn 1.339 kilo.

Uitvoeringen

De Lamborghini Huracán is momenteel in twee uitvoeringen te bestellen: als STO en Evo. De Evo is de basisvariant en is ook beschikbaar als Spyder en/of met achterwielaandrijving (Evo RWD).

De STO is de hardcore circuitversie die heel wat DNA deelt met de Super Trofeo-racewagen.

Als uitzwaaimodel komt Lamborghini nog met een speciale Huracán: de Sterrato, een Huracán die hoger op zijn pootjes is gezet en gemaakt is om ook offroad te kunnen spelen!

Prijzen

De Lamborghini Huracán Evo RWD is te bestellen vanaf 281.391 euro, de Spider kost ongeveer 20.000 euro meer. De Lamborghini Huracán STO is verkrijgbaar vanaf 392.000 euro.

Een Lamborghini Huracán occasion kost minstens 189.950 euro. Hier gaat het om een model uit 2014 met iets meer dan 60.000 kilometer op de teller. De Performante is te vinden vanaf 319.950 euro.

Design-highlights en interieur

Lamborghini wist met de Huracán in 2014 een knap design neer te zetten, dat strak en tijdloos oogt en nog steeds niet gedateerd voorkomt - al bracht de Evo in 2019 wel een iets frisser snoetje en een gemoderniseerd interieur met zich mee. Hij heeft een compact en gespierd profiel en houdt vast aan de typische hoekige designtaal van het merk.

lamborghini-huracan-tecnica-interieur lamborghini-huracan-tecnica-seats

Moderner en comfortabeler

De Huracán kreeg vanaf zijn debuut een volledig digitale tellerpartij en had tot aan de lancering van de Evo zelfs geen centraal display, met enkel een zeer klein schermpje om de oliedruk, olietemperatuur en de batterijspanning in het oog te houden. De Evo kreeg opnieuw een centraal en verticaal scherm, dat de functie van enkele knoppen overnam en dat je ook kon koppelen aan je smartphone.

Rijhulp en veiligheid

Net als de meeste exclusieve supercars, heeft de Lamborghini Huracán geen officiële veiligheidsscore van Euro NCAP of de Amerikaanse IIHS of NHTSA. Ook de meeste moderne actieve veiligheidssystemen ontbreken op de Huracán, al heb je wel een zeer stevige structuur om je heen, die je samen met enkele airbags moeten beschermen in het geval van een ongeval.

Alternatieven

De Audi R8 is de Duitse evenknie van de Lamborghini Huracán, met dezelfde technische basis en dezelfde motor, maar een volledig eigen design. De typische concurrenten van de Huracán zijn natuurlijk de Ferrari F8 Tributo, de McLaren Artura of GT en de zeer zeldzame Honda NSX.

FAQ

Wanneer komt de opvolger van de Lamborghini Huracán?
De opvolger van de Lamborghini Huracán wordt in 2024 verwacht en zal een hoogtoerige hybride V8 met turbo krijgen.
Wat is het verschil tussen de Lamborghini Huracán en de Audi R8?
Beide modellen delen hun technische basis en hun motor, maar ze hebben elk een eigen design en interieur. De R8 heeft ook niet zo extreme versies als de Huracán.
Hoeveel kost de Lamborghini Huracán?
De Lamborghini Huracán Evo RWD is te bestellen vanaf vanaf 281.391 euro, de Spider kost ongeveer 20.000 euro meer.

Meer informatie

Modellen