Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
mercedes-benz-c-240-l-01.jpg

Mercedes-Benz C 240

Mercedes-Benz C 240 : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Mercedes-Benz C 240, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

De Mercedes-Benz C 240 wordt als eerste met de nieuwe V6-motoren uitgerust

Autofabrikant Daimler rustte zijn C-klasse gedoopte middenklasse serie in het begin uit met vier- en zescilindermotoren (vanaf 1993). Terwijl de verkoop van de goedkoopste modellen Mercedes-Benz C 180 en Mercedes-Benz C 200 begon te lopen, werkten de ingenieurs van Daimler al aan een nieuwe motorgeneratie die de sedans en combi’s duidelijk meer performance en acceleratievermogen moest geven.

Interesse in een Mercedes-Benz C 240

Mercedes-Benz C 240 occasions
Mercedes-Benz C 240 dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Voor de dieselmodellen werd er gewerkt aan de ontwikkeling van CDI-motoren en voor de benzinemodellen moesten V6-motoren in gebruik worden genomen. In 1997 was het dan zover: de nieuwe V6-motor maakte zijn entree in de C-klasse. Twee modellen werden met de nieuw ontwikkelde motor uitgerust. De Mercedes-Benz C 280 en de Mercedes-Benz C 240 met een kleinere cilinderinhoud, die daarmee de entree in de klasse van de V6-motoren vormde en de tot dusver geproduceerde Mercedes-Benz C 230 met viercilinder motor moest vervangen..

De Mercedes-Benz C 240 als sedan

Daimler bracht de Mercedes-Benz C 240 in 1997 eerst als sedan op de markt. De auto beschikte in deze carrosserieversie over een cilinderinhoud van 2,4 liter en een prestatievermogen van 125 kW (170 pk). Hij haalde een maximumsnelheid van 214 km/u en accelereerde in 9,5 seconden van nul naar honderd. Het gemiddelde brandstofverbruik lag volgens de fabrikant op 9,9 liter Super. Als aandrijving stonden een handmatige vijfversnellingsbak of optioneel een automaat met vijf versnellingen ter beschikking.

De Mercedes-Benz C 240 als combi T-model

De motor van de Mercedes-Benz C 240 werd in 2000 ook toegepast bij de combi’s uit de C-klasse. De motoren in het T-model hadden dezelfde prestatiewaarden, maar ze beschikten wel over een grotere cilinderinhoud van 2,6 liter. De achterliggende reden: Daimler rustte de laatste combi’s reeds uit met de gemodificeerde motoren voor de komende sedangeneratie van de C-klasse.

De tweede generatie van de C-Klasse heeft een grotere cilinderinhoud

In de volgende generatie van de C-klasse, vanaf 2000, was de Mercedes-Benz C 240 nog steeds het goedkoopste model onder de zescilinders. Vanaf 2005 stond hij deze plaats af aan de Mercedes-Benz C 230. In deze generatie veranderde er niks aan de motorprestatie. De sedans werden nu echter wel uitgerust met motoren met een grotere cilinderinhoud, die reeds gebruikt werden voor de combi’s uit de voorgaande generatie. Tot aan het einde van de productie in 2005 beschikte de Mercedes-Benz C 240 derhalve in beide carrosserievarianten over een motor met een cilinderinhoud van 2,6 liter.

De Mercedes-Benz C 240 is voor het eerst ook met vierwielaandrijving verkrijgbaar

De belangrijkste vernieuwing gedurende de bouwperiode vanaf 2000 was dat de Mercedes-Benz C 240 voor het eerst ook met vierwielaandrijving verkrijgbaar was. Deze werd optioneel aangeboden onder de naam 4Matic. In 2005 werd de productie van de Mercedes-Benz C 240 beëindigd. In de in 2007 geïntroduceerde derde generatie van de C-klasse werd hij opgevolgd door de Mercedes-Benz C 230.

Beoordelingen voor Mercedes-Benz C 240

10 Beoordelingen

4,6