Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
mercedes-benz-cl-klasse-l-01.jpg

Mercedes-Benz CL-Klasse

Mercedes-Benz CL (alle) : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Mercedes-Benz CL (alle), inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Mercedes-Benz CL-Klasse

De CL-klasse van autofabrikant Mercedes wordt sinds midden jaren ’90 gevormd door de Coupévarianten van de Mercedes Benz S-klasse. Deze zijn gebaseerd op de S-klasse sedans.

Interesse in een Mercedes-Benz CL-Klasse

Mercedes-Benz CL-Klasse occasions
Mercedes-Benz CL-Klasse nieuwe auto's
Mercedes-Benz CL-Klasse dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Tot het modelpalet van de CL-klasse horen de CL 500, de CL 600 en de sportieve en elegante CL 63 AMG. Onder de motorkap van de modellen CL 500 en CL 63 AMG doet een achtcilindermotor zijn werk. Hiermee heeft de Coupé een prestatievermogen van 285 kW (388 pk) of 386 kW (525 pk). De CL 600 wordt aangedreven door een twaalfcilindermotor met 380 kW (517 pk). Hiermee kan hij in 4,6 seconden van nul naar honderd kilometer per uur accelereren. Daarmee is de CL 600 in dit opzicht net zo sterk als zijn broer CL 63 AMG. De maximumsnelheid van alle CL-klasse modellen ligt met elektronische snelheidsregeling op 250 km/u.

De standaarduitrusting van de CL-klasse modellen bestaat onder andere uit Intelligent Light System, automatische airconditioning, lichtmetalen wielen, tempomat en een multifunctioneel stuur. Voor de veiligheid in de CL-klasse zorgen de remassistent BAS en het elektronische stabiliteitsprogramma ESP evenals ABS en ASR.

Modellen