Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Mercedes-Benz R-Klasse

De in 2005 in New York gepresenteerde R-klasse is een - althans voor Europese begrippen - relatief ongebruikelijke auto. Dat ligt vooral aan het feit dat de R-klasse niet werd ontwikkeld voor de Europese markt, maar was afgestemd op de VS als plaats van productie. Het is dan ook moeilijk om deze mix tussen MPV en SUV in een bepaalde klasse in te delen, zodat onder de naam "Grand Sports Toure" (GST) een nieuwe en eigen categorie ontstaat. Lees meer

Informatie over Mercedes-Benz R Klasse

De op Amerikaanse vereisten afgestemde mix vraagt vooral veel plaats en comfort. In de lange versie is deze auto in de luxe klasse 5,16 meter van afmeting, biedt plaats aan maximaal zes personen en heeft bij omgeklapte achterbank een laadvolume tot 2.350 liter. Momenteel wordt de R-klasse aangeboden in een dieselvariant en twee benzinevarianten.

Als R 320 met een 224 pk sterke V6-dieselmotor of als benzineversie de R350 met 272 pk resp. de R 500 met 306 pk. De standaarduitvoering omvat een permanente vierwielaandrijving, een automatische 7-standentransmissie , 7G-tronic en automatische airconditioning. Dit scala aan motoren en functies geeft - naast de productieplaats VS - de verwantschap aan met de M-klasse, ook al ontbreken bij de R-klasse echte offroad-elementen. In plaats daarvan zorgen extra's als een anticiperend veiligheidssysteem of crashactieve hoofdsteunen voor comfort - en hogere prijzen.