Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
cadillac-escalade-front

Cadillac Escalade

1 / 3
cadillac-escalade-front
cadillac-escalade-back
cadillac-escalade-side

Sterke punten

 • Grootste SUV die momenteel verkrijgbaar is
 • Zeldzaamheid in het straatbeeld
 • Luxe en ruimte in overvloed

Zwakke punten

 • Rijgedrag is even wennen
 • Brandstofverbruik zeer hoog
 • Groot waardeverlies bij verkoop

Cadillac Escalade : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Cadillac Escalade, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Cadillac Escalade: Amerikaanse luxe SUV reus

De Cadillac Escalade is een enorme luxe SUV. Zelfs vergelijkbare modellen van Mercedes, BMW of Audi kunnen qua omvang en ruimte niet concurreren. Dat geldt deels ook voor de luxe uitrusting, maar vooral voor de 6,2 liter V8-motor waarmee deze auto is uitgerust. Lees meer

Interesse in een Cadillac Escalade

Cadillac Escalade occasions
Cadillac Escalade nieuwe auto's
Cadillac Escalade dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • Krachtige en duurzame motoren.
 • Zeer groot, luxueus en comfortabel passagierscompartiment dat bij uitstek geschikt is voor lange reizen.
 • Volledig uitgerust met alle nieuwste elektronische veiligheidsdetails en bedieningshulpmiddelen.
 • Edgy, opvallend ontwerp dat de aandacht trekt in het verkeer.
 • Perfect voor liefhebbers van de typische "American Way of Drive".

Belangrijke gegevens

Motorisatie

De Cadillac Escalade wordt sinds 1998 in de Verenigde Staten verkocht en is vanaf de tweede modelgeneratie ook steeds vaker in Europa te vinden. Deze auto is een SUV road cruiser die alles biedt wat verwacht mag worden van een typische Amerikaan. Naast een nadrukkelijk comfortabele en soepele wegligging moet hier speciaal worden gewezen op de massieve V8-motoren in combinatie met een soepel schakelende koppelomvormer-automaat. De V8-benzinemotoren van de eerste serie hadden een cilinderinhoud van 5,3, 5,7 of 6,0 (hybride) liter. Momenteel worden zelfs achtcilindermotoren van 6,2 liter gebruikt. Met de huidige modelgeneratie sinds 2021 wordt ook een 3.0 R6 turbodiesel aangeboden. Hieronder volgen de belangrijkste cijfers en gegevens over de twee laatste generaties.

Qua maximumsnelheid is het gemakkelijk te zien dat de Cadillac Escalade een SUV in Amerikaanse stijl is. Meer dan 180 km/u kan alleen bergafwaarts. Niet alleen de hoekige en weinig windbrekende carrosserie, maar ook het comfortabele, zeer zachte chassis stellen hier grenzen aan de bestuurder. Echter, hoog koppel en dus voldoende vermogen kan worden geleverd door alle aandrijfmodi van de Cadillac Escalade. Onder normale verkeersomstandigheden is soepel rijden en zeer snel accelereren altijd mogelijk, ondanks het hoge eigen gewicht van deze auto.

De drukvrij schakelende automatische transmissie (vooral bij de huidige automatische versnellingsbak met 10 versnellingen) draagt aanzienlijk bij aan het rijcomfort in de Cadillac Escalade. Maar ook de beschikbare elektronische en technische rijhulpsystemen, afhankelijk van de voertuiggeneratie, maken van de enorme Cadillac Escalade een SUV die door elke bestuurder gemakkelijk onder controle te houden is. Met name het magnetorheologische schokdempersysteem, bekend als Magnetic Selective Ride Control, zorgt voor hoog rijcomfort door de vering vrijwel onmiddellijk aan te passen aan de betreffende wegconditie. En dat zelfs op slechte wegen.

Het brandstofverbruik van de Cadillac Escalade is vrij hoog door het hoge voertuiggewicht, de hoekige designlijn en de motoren met een groot volume. Gemiddeld wordt er 12 - 15 liter verbrand per 100 kilometer, en als je het gas goed intrapt, zul je deze waarden snel overschrijden. Dit resulteert ook in de hoge CO2-uitstoot van ongeveer 300 gram per kilometer.

Afmetingen

Afgezien van de eerste modelgeneratie is er altijd een normale versie van de Cadillac Escalade geweest, met een lengte van ongeveer 5,40 meter, en een verlengde versie met een buitenlengte van ongeveer 5,80 meter. Het voertuig is iets meer dan 2 meter breed en ongeveer 1,90 meter hoog. Dankzij de lange wielbasis van 3 of 3,35 meter biedt de auto meer dan veel ruimte voor alle zeven inzittenden. Ook de gemiddelde laadruimte van 720 liter met volle zitplaatsen tot 3.500 liter met alle stoelen neergeklapt maakt deze SUV perfect voor een familievakantie.

Gegevens en afmetingen Cadillac Escalade
Bouwperiode 2005 - 2019
Lengte, breedte, hoogte 5 - 5,2 m x 2 - 2,1 m x 1,9 m
Wielbasis 3 m
Kofferbakvolume 431 - 2.962 l
Leeggewicht 2.550 - 2.635 kg
Toelaatbaar totaal gewicht 3.175 - 3.311 kg
Cilinderinhoud 5.967 - 6.162 cm³
Koppel 515 - 610 Nm
Topsnelheid 170 - 180 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 6,7 s
Tankinhoud 98 - 117 l
Verbruik 12,6 - 18,9 l
CO2-uitstoot 287 - 451 g/km

Varianten

De huidige vijfde modelgeneratie van de grote Cadillac SUV is sinds 2021 verkrijgbaar. Terwijl met name de eerste twee series technisch nog vrij nauw verwant waren aan de typische Amerikaanse rustieke pick-ups, zijn de recentere modellen merkbaar verbeterd wat betreft chassis en transmissie.

De normale versie van de SUV gaat alleen onder de naam Escalade, de lange versie wordt bovendien onder de afkorting ESV op de markt gebracht. De features van de auto zijn altijd rijk en luxueus, maar ook afhankelijk van de betreffende variant (Standaard, Luxury Collection, Premium Collection en Platinum Collection). Een V8 benzinemotor dient altijd als basismotor, met als alternatieven een hybride variant en, meer recent, een R6 turbodiesel. Rewielaandrijving en Automatische transmissie behoren tot de basisuitrusting. All-wheel drive is verkrijgbaar tegen meerprijs, afhankelijk van de uitvoering.

In 2005 verscheen ook de Platinum Edition, een speciaal model van de tweede generatie. Deze had 20-inch chromen wielen, niet minder dan drie DVD-schermen en wat chromen afwerking.

Prijs

De prijzen voor een nieuwe Cadillac Escalade variëren enorm, mede door het ontwerp van het voertuig en de aanschafroute. Klanten moeten in het algemeen rekening houden met kosten van minstens 80.000 euro voor de grote en luxueuze SUV, hoewel het model al snel tot 150.000 euro kan kosten.

Een occasion kopen kan de tijdrovende route via import besparen. In Nederland zijn al oudere voertuigen beschikbaar voor ongeveer 4000 euro, maar meestal met een zeer hoge kilometerstand. De nieuwere modellen, die kunnen worden gekocht voor ongeveer 20.000 euro, lijken veel aantrekkelijker.

De Cadillac Escalade gaat natuurlijk gepaard met enorme onderhoudskosten. De grote en krachtige motoren verbruiken bijvoorbeeld veel benzine. Bovendien weegt het voertuig al snel tot 2,6 ton en is het dus allesbehalve een lichtgewicht. De motorrijtuigenbelasting bedraagt dus meer dan 2000 euro per jaar voor klassieke voertuigen met verbrandingsmotor.

Design

Exterieur

De eerste modelgeneraties van de Cadillac Escalade waren ook sterk gebaseerd op het ontwerp van typisch Amerikaanse pickup voertuigen. Het huidige model van deze luxe SUV heeft nog steeds een zeer hoekige uitstraling, maar de verticaal geplaatste koplampen en de smalle LED-spleten links en rechts van het machtige radiatorrooster maken hem nu zeer opvallend en onderscheiden hem duidelijk van zijn Europese concurrenten. Al deze ontwerpelementen resulteren in een uiterst bullish uiterlijk dat zeker voor beroering kan zorgen bij de voorliggende weggebruikers.

Zwart, grijs en wit zijn de meest populaire lakkleuren voor de Cadillac Escalade die bij ons verkrijgbaar zijn. In de VS wordt de auto ook aangeboden in bruine, blauwe en rode tinten.

De velgen zijn altijd veranderd sinds de eerste generaties. Terwijl de SUV eerst verscheen met 16 inch wielen als standaard, zijn deze later geëvolueerd naar 20 inch wielen. Tegenwoordig staat de Escalade zelfs gedeeltelijk op 22 inch velgen.

Interieur

Lederen en houten bekleding domineren het interieur van de Cadillac Escalade. De afwerking van de materialen is zeer goed. Dankzij de verhoogde carrosseriestijfheid, de uitstekende stoelen en het Bose-systeem voor actieve geluidsonderdrukking heerst er in het interieur een uiterst comfortabele reissfeer. Zelfs ritten van meer dan 1.000 kilometer zijn geen moeite in de Escalade.

Bovendien biedt de Cadillac Escalade alle moderne voorzieningen die men verwacht in een luxe SUV van dit kaliber: Alles werkt elektrisch. Zittingverwarming en zittingventilatie inclusief massagefuncties zijn uiteraard beschikbaar. Naast het Bose sound system domineert een groot OLED scherm ("Curved Display") met gebarenherkenning het dashboard en voorziet de bestuurder van alle relevante gegevens. Afhankelijk van de uitrustingsvariant projecteert een Head-up Display belangrijke informatie voor de bestuurder rechtstreeks op de voorruit. Het meeste hiervan wordt geregeld door het zelfverklarende multifunctionele stuurwiel. Verder zijn er slechts een paar schakelaars en knoppen.

Via acht camera's legt het Around View System van de Escalade elke hoek rond de auto vast. Het entertainment voor de passagiers wordt verzorgd door een DVD-systeem dat geschikt is voor Blu-ray en aangesloten is op een scherm dat uit de hemel klapt.

De Cadillac Escalade beschikt zowel voorin als bij de passagier en in de bagageruimte over excessieve ruimte. Hij is dus zeer comfortabel en kan zelfs de grootste transporttaken met gemak aan.

cadillac-escalade-interieur cadillac-escalade-seating

Veiligheid

Op het gebied van veiligheid ontbreekt het de Escalade aan niets. Met zijn computerberekende carrosserie met energieabsorberende kreukelzones en zijn volledige airbaguitrusting biedt hij optimale bescherming tegen botsingen. Het Enhanced Night Vision System, dat werkt op basis van infraroodtechnologie, toont dieren en mensen tijdig in het donker. Verder biedt de Amerikaan:

 • Assistent rijstrookbeheer
 • Afstandsradar
 • Waarschuwing dode hoek
 • Automatisch parkeren
 • Grootlicht automatisch voor LED-verlichting
 • Noodremfuncties bij zowel vooruit rijden als achteruit rijden

De NHTSA heeft ook onafhankelijk de goede veiligheidsreputatie van de Escalade bevestigd. De nieuwe Cadillac Escalade kreeg een algemene beoordeling van vier van de vijf mogelijke sterren in hun veiligheidstest.

De NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) is een federaal agentschap in de VS. Zij werkte samen met het US Department of Transportation en houdt zich uitsluitend bezig met verkeers- en voertuigveiligheid.

Alternatieven

Qua afmetingen zijn er weinig alternatieven voor de Cadillac Escalade. De beste vergelijking is de jongere Toyota Land Cruiser. Dit voertuig is ook sterk afgestemd op de Amerikaanse smaak, maar biedt een merkbaar betere restwaarde.

Duitse luxe SUV's zoals de BMW X7, de Audi Q7 en de Mercedes GLE hebben daarentegen iets minder ruimte, maar zijn merkbaar leuker om mee te rijden. Hier komen vooral sportieve rijders aan hun trekken.

FAQ

Wat is het motorvermogen van de Cadillac Escalade?
De motoren van de Escalade leveren tussen 258 en 426 pk, afhankelijk van de modelgeneratie.
Hoeveel kost de Cadillac Escalade?
De nieuwe prijzen voor de Cadillac Escalade variëren van 75.000 tot 140.000 euro, afhankelijk van de modelvariant. Oudere gebruikte Escalade-modellen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 4.000 euro.
Waar breng ik een Cadillac Escalade heen voor onderhoud?
De Cadillac Escalade moet worden onderhouden bij een Cadillac-dealer volgens het inspectieschema. In geval van nood zouden echter zelfs grotere GM-Opel werkplaatsen in staat moeten zijn om diensten professioneel uit te voeren.
Hoe gemakkelijk is het om de Cadillac Escalade door te verkopen?
Een Cadillac Escalade is een zeer zeldzaam voertuig in onze streken. Doorverkoop is ook moeilijk omdat er maar een kleine kring van geïnteresseerden is voor deze auto. Daarom moet hier van een groot waardeverlies worden uitgegaan.

Beoordelingen voor Cadillac Escalade

3 Beoordelingen

5,0