Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Aston Martin Vantage

De traditie van de Aston Martin Vantage

David Brown, oprichter van de Britse sportautoproducent Aston Martin, liet in de jaren '50 coupés en roadsters bouwen die vergeleken bij de oorspronkelijk ontwikkelde modellen uitgerust werden met een beter presterende motor. In deze uitrusting kregen de voertuigen de naamstoevoeging Vantage, welke in latere jaren gebruikt werd voor de topmodellen uit de verschillende series. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Aston Martin Vantage

Nadat Brown was gestopt haakten de nieuwe bedrijfseigenaren op deze traditie in door aan het begin van de jaren ’70 voor korte tijd een coupé uit de serie DBS als Aston Martin Vantage te verkopen. Van 1977 tot 1989 construeerden de Britten op basis van dit V8-model een nieuwe generatie van de Aston Martin Vantage, die als coupé en cabriolet geproduceerd werd onder de naam Vantage Volante. Vanaf 2005 verscheen er een nieuwe oplage van de Aston Martin Vantage, die tot aan de invoering van de Aston Martin Vanquish in 2012 de sportiefste serie van de fabrikant representeerde. Aanvankelijk werden de coupés en roadsters van de nieuwe generatie aangeboden met een V8-motor, maar in 2009 volgde een beter presterende versie met V12-motor.

De Aston Martin Vantage wordt gebouwd als coupé en cabriolet

Allereerste presenteerden de Britten de Aston Martin V8 Vantage in 2005 als tweezitter coupé. Deze viel met een lengte van 4,38 meter duidelijk compacter uit dan de één jaar eerder geïntroduceerde coupé Aston Martin DB9. Daarmee toonde de Vantage ook aan de buitenkant zijn rol als het nieuwe instapmodel van Aston Martin. Twee jaar na de introductie van de coupé breidden de Britten hun collectie met een cabrioversie uit. Deze was uitgerust met een klassiek textieldak en verscheen in 2007 in de handel onder de naam Aston Martin Vantage Roadster. Twee jaar later werd de serie uitgebreid met een nieuw topmodel: de Vantage werd nu ook met een V12-motor aangeboden. In 2011 verscheen er vervolgens ook nog een variant met een krachtigere V8-motor. Deze rolde als Aston Martin V8 Vantage S van de band.

De motoren van de Aston Martin Vantage

De Aston Martin Vantage coupés en roadsters van de eerste generatie tot 2008 rustte de fabrikant uit met een V8-motor met een cilinderinhoud van 4,3 liter. Deze motor had een prestatievermogen van 283 kW (385 pk). De vanaf 2009 toegepaste V8-motor met een cilinderinhoud van voortaan 4,7 liter gaf de Aston Martin Vantage een prestatievermogen van maximaal 313 kW (426 pk). In de S-versie had de V8-motor een maximaal vermogen van 321 kW (436 pk) en in het V12-topmodel beschikte de Aston Martin Vantage over een vermogen van 380 kW (517 pk).