Aston Martin Vanquish te koop: tweedehands en nieuw

Aston Martin Vanquish

Aston Martin Vanquish

De Aston Martin Vanquish als de klassieke sportcoupé van de constructeur

De Britse voertuigproducent Aston Martin maakte sinds de jaren ’60 naam in de sportautobouw met elegant vormgegeven coupés in de traditie van Gran Turismo’s. Grand Tourer coupés zoals de Aston Martin Vanquish, waarvan de eerste generatie tussen 2001 en 2007 geproduceerd werd, werden het handelsmerk van de producent. Vanaf 2012 verscheen er een nieuwe oplage van de Vanquish in een duidelijk sportiever design. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

De eerste generatie van de Aston Martin V12 Vanquish

In de eerste voertuiggeneratie gebruikten de constructeurs van Aston Martin hun krachtigste motor voor de Vanquish coupé. Daarbij ging het om een V12-motor met een cilinderinhoud van 6,0 liter, waarmee de uit aluminium en koolstofvezel geproduceerde Vanquish een maximaal vermogen van 335 kW (456 pk) had. Wat betreft het design van de 4,67 meter lange en 1,92 meter brede Vanquish koos Aston Martin voor de klassieke coupé-lijnvoering met sterk afhellende daklijn en langgerekte motorkap. Het achteraanzicht van de Aston Martin Vanquish van de eerste generatie tot 2005 werd gekenmerkt door een achterruit die tot ver in de dakconstructie reikte.

De Aston Martin Vanquish S verschijnt vanaf 2004 met een hoger prestatievermogen

In 2004 maakte de beter presterende versie van de als tweezitter en 2+2-zitter geproduceerde coupé haar debuut, welke tot 2007 in de collectie bleef. Dit Aston Martin Vanquish S genaamde model beschikte over een V12-motor met een vermogen van 383 kW (520 pk). Met deze motor kon de qua uiterlijk slechts licht gemodificeerde Aston Martin Vanquish S een topsnelheid van meer dan 320 kilometer per uur halen.

In 2012 verschijnt er een nieuwe oplage van de Aston Martin Vanquish

In 2012 presenteerden de Britten een nieuwe voertuiggeneratie van hun sportcoupé, die nu zonder naamstoevoeging als Vanquish in de collectie op werd genomen om de Aston Martin DBS te vervangen. Voor deze nieuwe modelgeneratie wijzigden de ingenieurs het design van de nu compleet uit koolstofvezel geconstrueerde carrosserie. De Aston Martin Vanquish beschikte voortaan over de attributen van een sportauto, waartoe een voorspoilerlip en een achterspoiler behoorden. Tegelijkertijd maakte het gebruik van lichte bouwmaterialen het mogelijk om het gewicht van het voertuig te beperken tot 1,74 ton. Dit ondanks de groei in lengte naar 4,72 meter.

Betere performance voor de Aston Martin Vanquish

De door het design verbeterde aerodynamica van de Aston Martin Vanquish beïnvloedde ook de performance van de sportcoupé. Met zijn V12-motor met een vermogen van 421 kW (573 pk) kon de Vanquish in amper vier seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. De voorgangers hadden daar bijna een seconde langer voor nodig.