Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Toyota Urban Cruiser

De Toyota Urban Cruiser komt in 2009 in Europa op de markt

Met de grote terreinwagen Toyota Land Cruiser, die reeds sinds de jaren '50 geproduceerd wordt, en de midden jaren '90 geïntroduceerde Sport Utility Vehicle (SUV) Toyota RAV4, heeft de Japanse autoproducent Toyota twee modellen in zijn voertuigcollectie die men bepalend vind voor hun voertuigklasse. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Toyota Urban Cruiser

Het bedrijf wilde in Europa gebruik maken van zijn SUV-competentie door hier een kleiner en zuiniger voertuig te presenteren. Dit voertuig werd als cross-over tussen SUV en mini-MPV verkocht en werd vanaf 2009 als Toyota Urban Cruiser op de verschillende Europese makten ingevoerd.

De Toyota Urban Cruiser is gebaseerd op het platform van de Toyota Yaris

De voorloper van de Toyota Urban Cruiser werd in Japan en op de Noord-Amerikaanse markt reeds sinds 2002 onder een andere naam verkocht. Technisch gezien was dit voertuig net als de Toyota Urban Cruiser gebaseerd op het platform dat ook voor het economymodel Toyota Yaris gebruikt werd. Laatstgenoemde werd in de eerste generatie tot 2005 ook in een mini-MPV variant met hoge carrosserie aangeboden onder de naam Toyota Yaris Verso. De beëindiging van de productie van deze modelvariant droeg er niet in de laatste plaats aan bij dat de fabrikant met de nieuwe Toyota Urban Cruiser nu ook naar Europa kwam.

Cross-over design voor de Toyota Urban Cruiser

Ten opzichte van de Toyota Yaris Verso groeide de Urban Cruiser duidelijk in zijn afmetingen. De carrosserie was met 1,54 meter niet meer zo hoog, waardoor de Toyota Urban Cruiser bij zijn lengte van 3,93 meter en een breedte van 1,72 meter lager geproportioneerd overkwam en niet de typische carrosseriekenmerken van een mini-MPV had. Om het cross-over design met bijpassende techniek aan te kunnen bieden en de Urban Cruiser als een soort stads-SUV te kunnen verkopen, boden de Japanners het model ook in een variant met inschakelbare vierwielaandrijving aan.

De motoruitrusting van de Toyota Urban Cruiser

Toen de Toyota Urban Cruiser voor het eerst op de Europese markten verscheen, werd hij zowel in een diesel- als in een benzineversie aangeboden. De benzineversie beschikte over een 1,3 liter motor met een prestatievermogen van 74 kW (101 pk), waarmee de Urban Cruiser een maximumsnelheid van 175 km/u kon bereiken. Het gemiddelde brandstofverbruik lag volgens de fabrikant op 5,5 liter (129 g/km CO2). Het dieselmodel werd uitgerust met een motor met een prestatievermogen van 66 kW (90 pk) en verbruikte afhankelijk van het soort aandrijving gemiddeld tussen de 4,5 en 4,9 liter.

Beoordelingen voor Toyota Urban Cruiser

4 Beoordelingen

4,8