Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
toyota-banner-l-01.jpg

Toyota 2014

Toyota 2014

Toyota is een van de grootste autofabrikanten ter wereld en doet ook in Europa goede zaken. In 2014 had Toyota, net als in andere jaren, een bijzonder breed modelaanbod. Van compacte modellen zoals de Toyota Aygo tot grote modellen zoals de Toyota Land Cruiser. Lees meer

Highlights van Toyota in 2014

  • Aantal maanden lang grootste merk ter wereld qua verkopen
  • Nieuwe generatie Toyota Aygo
  • Facelift voor de Toyota Yaris
  • Onthulling eerste Toyota Mirai met waterstof-aandrijving

Welke Toyota modellen waren leverbaar in 2014?

In 2014 had Toyota een bijzonder breed modelaanbod. In het compacte segment waren er de gloednieuwe Toyota Aygo en de Toyota iQ en Toyota Yaris. Een maatje groter was de Toyota Auris en in de middenklasse bood Toyota de Avensis als ruime zakenauto of gezinsauto. Toyota bood toen ook nog verschillende modellen in het MPV-segment, van compact naar groot de Toyota Verso-S, Toyota Verso en Toyota Prius Wagon. In het SUV- en crossover-segment bood Toyota de Toyota Urban Cruiser, Toyota RAV4, Toyota Land Cruiser en Toyota Land Cruiser V8. Tot slot waren er de Toyota bedrijfswagens, in de vorm van de Toyota Hilux, Toyota Verso Van en Toyota ProAce. In 2014 bestond het Toyota aanbod dus uit de volgende modellen:

Modellen en uitvoeringen Toyota in 2014

In 2014 bood Toyota een breed scala aan modellen aan, variërend van compacte stadsauto’s zoals de Toyota Aygo tot ruime gezinswagens, SUV's en natuurlijk hybride-modellen. Hieronder volgt een overzicht van enkele belangrijke Toyota-modellen die in 2014 in Nederland werden geleverd:

De Toyota Aygowas een compacte stadsauto die bekend stond om zijn wendbaarheid, zuinigheid en opvallende design. Hij bood een scala aan personalisatiemogelijkheden en was verkrijgbaar in zowel driedeurs als vijfdeurs carrosserievarianten, eventueel gecombineerd met een open dak. Met zijn compacte formaat en efficiënte motoren was de Aygo een populaire keuze voor stadsrijders.

De Toyota Yaris was een compacte hatchback die indruk maakte met zijn betrouwbaarheid, comfort en praktische bruikbaarheid. De Toyota Yaris bood een relatief ruim interieur, geavanceerde veiligheidsvoorzieningen en efficiënte motoren, waardoor het een populaire keuze was voor gezinnen en forenzen. In het bijzonder populair was de Toyota Yaris Hybrid, de voordeligste hybridein het Toyota aanbod van 2014.

De Toyota Auris was een middelgrote hatchback of stationwagen die bekend stond om zijn betrouwbaarheid, zuinigheid en ruime interieur. Hij bood een keuze aan benzine-, diesel- en hybride aandrijfopties. In het bijzonder populair was ook bij dit model de Hybrid-uitvoering, die een combinatie bood van brandstofefficiëntie en toch ook goede rijprestaties.

De Toyota Prius was bij introductie een baanbrekende hybride-auto die wereldwijd erkenning genoot voor zijn brandstofefficiëntie en pionierende hybridetechniek. Daarin is het model uit 2014 weinig anders. Met zijn kenmerkende hybride-aandrijflijn bood de Toyota Prius een indrukwekkend laag brandstofverbruik, waardoor het model een populaire keuze was voor milieubewuste automobilisten. Voor wie meer ruimte nodig had was er ook de Toyota Prius Wagon, een MPV-versieop basis van de gewone Toyota Prius.

De Toyota Avensis was een sedan of stationwagen in de grotere middenklasse, die bekend stond om zijn comfort, betrouwbaarheid en ruime interieur. De Toyota Avensis bood een scala aan geavanceerde technologieën en veiligheidsvoorzieningen, waaronder Toyota's Safety Sense-pakket, dat functies zoals automatische noodstop en adaptieve cruise control omvatte. De combinatie van dit alles maakte de Toyota Avensis een populair model bij zowel zakelijke rijders als gezinnen.

De Toyota Versowas een compacte MPVdie plaats bood aan maximaal zeven passagiersen een veelzijdig interieur bood met tal van opbergmogelijkheden. Hij bood een ruime bagageruimte, geavanceerde veiligheidsvoorzieningen en efficiënte motoren, waardoor het een populaire keuze was voor gezinnen. In Nederland was de Toyota Verso ook af fabriek leverbaar als bedrijfswagen, met laadruimte in plaats van een achterbank.

De Toyota RAV4 was een middelgrote SUV die bekend stond om zijn veelzijdigheid, robuustheid en offroad-capaciteiten. Hij bood een ruim interieur, optionele vierwielaandrijving en geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, waardoor het een populaire keuze was voor avontuurlijke individuen en gezinnen.

De Toyota Land Cruiser was een iconische en robuuste SUVdie bekend stond om zijn duurzaamheid, terreincapaciteiten en betrouwbaarheid. Hij bood een krachtige motor, geavanceerde offroad-technologieën en een ruim interieur, waardoor het een populaire keuze was voor off-road liefhebbers, avontuurlijke rijders en voor mensen met een paarden- of boottrailer. Een groter model was de Toyota Land Cruiser V8, die zo heette omdat het model in Europa alleen met een V8 werd geleverd.

Hoeveel kost een Toyota uit 2014?

Nieuwprijzen

De goedkoopste Toyota in 2014was de uitgaande generatie van de Toyota Aygo, die leverbaar was vanaf ongeveer 9.500 euro. Daarna was de gloednieuwe Toyota Aygo het goedkoopste nieuwe Toyota model, met een vanafprijs van ongeveer 10.000 euro. Het duurste Toyota model in 2014 was de Toyota Land Cruiser V8, leverbaar voor prijzen van 67.000 tot 157.000 euro plus eventuele opties. Deze hoge prijs komt vooral door een fors bedrag aan aanschafbelasting vanwege het relatief hoge brandstofverbruik van dit model. Over het algemeen bevinden de Toyota modellen zich in de prijsklasse tussen 20.000 en 40.000 euro, ofwel vrij gemiddelde prijzen ten opzichte van concurrerende modellen van vergelijkbaar formaat.

Prijzen voor occasions

Ook bij de Toyota occasion modellen uit 2014 is de Toyota Aygo de voordeligste, met prijzen vanaf ca. 5.000 euro. Daarbij gaat het vooral om exemplaren van het destijds uitgaande model. De in 2014 gloednieuw geïntroduceerde Toyota Aygo wordt aangeboden vanaf ongeveer 6.000 euro. Een ander populair compact Toyota model uit 2014, de Toyota Yaris, wordt aangeboden vanaf 6.000 euro. De goedkoopste Toyota hybride modellen uit 2014 zijn de Toyota Yaris Hybrid en Toyota Auris Hybrid, die beide zijn te vinden voor prijzen vanaf ca. 8.000 euro. Ook op de occasionmarkt behoort de Toyota Land Cruiser tot de duurste modellen, met prijzen die kunnen oplopen tot 30.000 euro voor een exemplaar met weinig kilometers. Voor de grotere Toyota Land Cruiser V8 kunnen de prijzen oplopen tot 60.000 euro voor een luxe uitvoering met weinig kilometers op de teller, maar het aanbod Toyota Land Cruiser V8 occasion is wel relatief schaars. Een andere wat duurdere Toyota occasion uit 2014 is de Toyota Tundra, een pick-up die alleen via grijze import in ons land is geleverd. Voor de Toyota Tundra lopen de prijzen op tot ruim 30.000 euro.

FAQ

Welke Toyota modellen waren er in 2014?
In 2014 leverde Toyota in Nederland de volgende modellen: Toyota Auris, Toyota Avensis, Toyota Aygo, Toyota GT86, Toyota Hilux, Toyota iQ, Toyota Land Cruiser, Toyota Land Cruiser V8, Toyota Prius, Toyota Prius Wagon, Toyota ProAce, Toyota RAV4, Toyota Urban Cruiser, Toyota Verso Van, Toyota Verso, Toyota Verso-S en Toyota Yaris.
Welke Toyota hybride modellen waren er in 2014?
De Toyota hybride modellen die in 2014 leverbaar waren, zijn de Toyota Yaris Hybrid, Toyota Auris Hybrid, Toyota Prius en Toyota Prius Wagon.
Wat is de goedkoopste Toyota uit 2014?
De goedkoopste Toyota uit 2014 is de Toyota Aygo, zowel nieuw als tweedehands. Nieuw was de Toyota Aygo leverbaar vanaf zo’n 9.500 euro. Een Toyota Aygo occasion uit 2014 is tegenwoordig te vinden vanaf 5.000 euro.