Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
toyota-avensis-verso-l-01.jpg

Toyota Avensis Verso

1 / 4
toyota-avensis-verso-l-01.jpg
toyota-avensis-verso-l-02.jpg
toyota-avensis-verso-l-03.jpg
toyota-avensis-verso-l-04.jpg

Toyota Avensis Verso : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Toyota Avensis Verso, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Toyota Avensis Verso

De Toyota Avensis Verso kwam in 2001 op de markt. Toyota ontwierp de Verso als een MPV. Dit paste in hun toenmalige strategie. Het autobedrijf wou een MPV uitbrengen in al hun autoklassen. MPV staat voor multiple purpose vehicle (een voertuig dat geschikt is voor meerdere toepassingen). Lees meer

Interesse in een Toyota Avensis Verso

Toyota Avensis Verso occasions
Toyota Avensis Verso dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

De Avensis Verso volgde de Toyota Picnic op. Het model was gebaseerd op de Toyota Avensis. In het jaar 2006 stopte Toyota met het produceren van de Avensis Verso. Er werd geen directe opvolger ontworpen. De midi-MPV Corolla Verso was de enige Verso uitvoering die overbleef. Deze auto ging verder onder de naam Toyota Verso. Het ontwerp van deze auto werd aangepast, zodat er ook kon worden gekozen voor een uitvoering met zeven zitplaatsen. De Avensis Verso uitvoering met zeven zitplaatsen is tegenwoordig alleen nog verkrijgbaar als tweedehands auto.

Karakteristieke eigenschappen en technische gegevens

Een karakteristieke eigenschap van de Avenis Verso Toyota is bijvoorbeeld de hoge daklijn van de auto. In het jaar 2004 werd het model iets aangepast. Door deze facelift sprongen de vernieuwde achterlichten en koplampen meer in het oog. Bij het aanschaffen van een tweedehands Avensis Verso, heeft de koper de mogelijkheid om te kiezen uit twee verschillende motoren. Er kan bijvoorbeeld worden gekozen voor de 2.0 VVTi benzinemotor. Deze motor beschikt over een variabele kleptiming. Er kan ook worden gekozen voor de 116 pk leverende 2.0 D4D common rail dieselmotor.

Variatiemodellen van de Verso

Er werden een aantal variatiemodellen van de Avensis Verso op de markt gebracht. De auto werd verkocht als uitvoering voor vijf, zes of zeven personen. De modellen die geschikt waren voor zes of zeven personen, beschikten over een derde rij zitplaatsen. De hoeveelheid beschikbare ruimte zorgde ervoor dat de Verso erg geschikt was als gezinsauto. Qua uitvoeringsniveau kon worden gekozen voor de Terra, Luna, Sol of de Executive.

Exclusieve en aanverwante modellen

De Terra uitvoering diende als het instapmodel voor de exclusieve uitvoeringen. De Sol en de Luna werden aangeboden als uitgebreidere en exclusievere modellen. Na de facelift in 2004, kwam ook de luxe Excecutive uitvoering op de markt. Daarmee richtte Toyota zich op de zakelijke rijder. Het bedrijf heeft ook een aantal aanverwante versies van de Avensis Verso uitgebracht, zoals de Toyota Corolla Verso en de Toyota Yaris Verso.

Concurrentie van de Toyota Avensis Verso

Op de tweedehandsmarkt heeft de Avensis Verso Toyota voornamelijk concurrentie van andere MPV modellen. Het gaat hierbij met name om merken die ook over de optie van zeven zitplaatsen beschikken. In de Benelux zijn dit bijvoorbeeld de Renault Scà©nic, de Opel Zafira en de Volkswagen Touran.

Beoordelingen voor Toyota Avensis Verso

3 Beoordelingen

4,7