Toyota Picnic te koop: tweedehands en nieuw

Toyota Picnic

Toyota Picnic

De Toyota Picnic wordt van 1996 tot 2001 in Europa aangeboden als MPV

De Japanse voertuigproducent Toyota introduceerde tijdens de millenniumwisseling in verschillende voertuigseries MPV-versies onder de naamstoevoeging Verso. Dit in het kader van een heroriëntatie en het uniform maken van haar modelbenamingen. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Informatie over Toyota Picnic

Maar bij de komst van haar eerste compacte MPV Toyota Picnic koos Toyota voor een meer idyllische benaming. De reden: in veel talen konden de klanten hiermee gemakkelijk associaties aan de vrijetijdswaarde met het model verbinden. De Toyota Picnic werd in 1996 op de markt gebracht en was na de reeds zes jaar eerder gepresenteerde grotere MPV Toyota Previa het eerste voertuig uit de MPV-klasse dat de Japanners internationaal verkochten. De compacte MPV Toyota Picnic bleef echter slechts tot 2001, tot aan de volgende verandering in modelbenamingen, in de collectie. Zijn opvolger was vervolgens gebaseerd op de middenklasse sedan Avensis en verscheen passend bij de nieuwe Verso-naamgeving in Europa als Toyota Avensis Verso in de handel. Op andere exportmarkten behield de constructeur echter de oude naam Toyota Picnic tot aan het einde van de productie in 2009.

De Toyota Picnic biedt plaats aan maximaal zeven passagiers

Voor de constructie van de Toyota Picnic, die met zijn afmetingen van 4,53 meter lang en 1,70 meter breed geldt als een compacte MPV, gebruikte de constructeur het platform van de Avensis-voorganger Toyota Carina. De Carina rolde als sedan en combi sinds 1992 ook in de Britse Toyota-fabriek van de band. De met een typische hoge MPV-carrosserie gebouwde Toyota Picnic werd standaard als vijfzitter geleverd. Met zijn wielbasis van 2,73 meter was er in de bagageruimte echter nog voldoende plaats om als optionele uitrusting nog twee zitplaatsen te monteren. Op deze manier kon men de Picnic veranderen in een compacte MPV met voldoende plaats voor zeven passagiers. Zonder deze optie bood de 1,62 meter hoge Toyota Picnic in de bagageruimte een laadvolume van maximaal 580 liter.

Vanaf 1999 is de Toyota Picnic ook als diesel verkrijgbaar

Toen het model in 1996 op de markt kwam rustte de producent de compacte MPV Toyota Picnic aanvankelijk alleen met benzinemotoren met een cilinderinhoud tussen de 1,6 en 2,0 liter uit. Deze motoren werden ook voor de Toyota Carina gebruikt. In Europa werd de Picnic in deze tijd echter voornamelijk met de krachtigste 2,0 liter motor uitgeleverd. In deze versie had de Toyota Picnic een vermogen van 94 kW (128 pk). Twee jaar na de première van de MPV breidde Toyota het motorenpalet met een dieselmotor uit. Met deze 2,2 liter dieselmotor had de Toyota Picnic een vermogen van 66 kW (90 pk) ter beschikking.

Beoordelingen voor Toyota Picnic

3 Beoordelingen

4,7