Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
ssangyong-actyon-l-01.jpg

SsangYong Actyon

1 / 4
ssangyong-actyon-l-01.jpg
ssangyong-actyon-l-02.jpg
ssangyong-actyon-back
ssangyong-actyon-interior

SsangYong Actyon : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de SsangYong Actyon, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

De SsangYong Actyon komt in 2006 op de markt

Voor de Zuid-Koreaanse voertuigfabrikant Daewoo was het de perfecte aankoop: in 1997 nam de producent van economymodellen en compacte personenauto's de Koreaanse terreinwagenspecialist Ssangyong over. Daarmee kon de fabrikant zijn collectie uitbreiden met de in deze tijd door SsangYong aangeboden Sport Utility Vehicles (SUV's) zoals de Musso. Lees meer

Interesse in een SsangYong Actyon

SsangYong Actyon occasions
SsangYong Actyon dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Deze overname was strategisch gezien erg zinvol voor Daewoo, aangezien het bedrijf zo voortaan ook in het boomende segment van de SUV’s vertegenwoordigd was. Er kan echter ook een ander aspect een rol gespeeld hebben. SsangYong werkte namelijk sinds het begin van de jaren ‘90 samen met het Daimler concern en bouwde motoren van Mercedes-Benz in licentie na. Ook de SsangYong Musso werd met deze motoren uitgerust, evenals de tweede generatie van de compactere terreinwagen SsangYong Korando, die in 1997 op de markt gebracht werd. Daewoo’s plannen om met de meerderheidsovername van SsangYong op te klimmen tot fabrikant met een complete voertuigcollectie mislukte uiteindelijk echter door financiële problemen. Dit gaf het Amerikaanse concern General Motors de mogelijkheid om toe te treden tot het bedrijf Daewoo. SUV’s bouwden de Amerikanen echter zelf, waardoor SsangYong onder Chinese regie weer als zelfstandig bedrijf verder ging. Er volgde een vernieuwing van de modelcollectie, deze werd in 2006 ingeluid met een facelift voor de Ssangyong Rexton en de invoering van een opvolger van de Musso. Deze opvolger werd in datzelfde jaar als SsangYong Actyon gepresenteerd. 

De SsangYong Actyon wordt gebouwd als SUV en pick-up

De SsangYong Actyon werd net als zijn voorganger aangeboden in twee carrosserieversies: als SUV en als vierdeurs pick-up met dubbele cabine en open laadruimte. Deze als SsangYong Actyon Sports verkochte versie was ook met een hardtop verkrijgbaar. Afhankelijk van de versie was de SsangYong Actyon tussen de 4,45 en 4,96 meter lang en had hij een wielbasis van maximaal 3,06 meter. Hij had een gewicht van meer dan twee ton. De Actyon was zowel met vierwiel- als met achterwielaandrijving verkrijgbaar en men kon optioneel kiezen voor features als ESP en Hill Descent Control.

De SsangYong Actyon wordt aangeboden als benzine- en als dieselmodel

De Zuid-Koreaanse fabrikant bood de SsangYong Actyon zowel met een benzinemotor als met een dieselmotor aan. De dieselmotor werd vooral voor de Europese markt belangrijk geacht, aangezien SUV’s hier anders dan in de VS in eerste instantie met zuinigere dieselmotoren besteld werden. In de benzineversie beschikte de SsangYong Actyon over een 2,3 liter motor met een prestatievermogen van 110 kW (150 pk). De diesel had een prestatievermogen van 104 kW (140 pk). 

Beoordelingen voor SsangYong Actyon

3 Beoordelingen

5,0