Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
ssangyong-rexton-front

SsangYong Rexton

1 / 3
ssangyong-rexton-front
ssangyong-rexton-side
ssangyong-rexton-back

Sterke punten

 • zeer modern in de tweede generatie
 • krachtige motoren zowel bij benzine als diesel
 • geschikt voor grote en zware aanhangwagens

Zwakke punten

 • slechts beperkt geschikt voor stadsverkeer
 • benzinemotoren met hoog verbruik
 • eerdere modellen zijn relatief eenvoudig uitgerust

SsangYong REXTON : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de SsangYong REXTON, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

SsangYong Rexton: een echt werkpaard met veel comfort

Met de Rexton biedt de Zuid-Koreaanse autofabrikant SsangYong sinds 2001 een echt werkpaard. De tweede generatie is sinds 2017 te koop: de SUV maakt indruk met zijn grote geschiktheid voor dagelijks gebruik, veel luxe en krachtige motoren. Lees meer

Interesse in een SsangYong Rexton

SsangYong Rexton occasions
SsangYong Rexton nieuwe auto's
SsangYong Rexton dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • sinds de tweede generatie is de SsangYong Rexton zeer modern
 • krachtige benzine- en dieselmotoren zijn beschikbaar voor het model
 • in het interieur beschikken de passagiers over veel ruimte
 • hoog sleepvermogen tot 3,5 ton
 • zelfs de basisuitrusting biedt een bijzonder hoog comfortniveau

Belangrijke gegevens

Motor

De tweede generatie van de SsangYong Rexton werd in 2017 onthuld. Ook de varianten van de nieuwe generatie maken indruk met krachtige motoren die geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Dit was aanvankelijk een selectie uit diesel- en benzinemotoren. Terwijl de benzinemotor op de weg een volle 225 pk leverde, was het vermogen van de dieselmotor met 181 pk aanzienlijk lager.

Om de motoren aan te passen aan de huidige behoeften van de gebruikers vond in 2021 een uitgebreide aanpassing van de aangeboden varianten plaats. De Koreaanse autofabrikant heeft onder meer de benzinemotor geschrapt en een nieuwe dieselmotor aan het gamma toegevoegd. Deze biedt aanzienlijk meer vermogen met 202 pk en een koppel van 441 Nm. De motor maakt ook indruk met zijn laag verbruik van slechts 7,5 liter en voldoet aan de huidige Euro 6d-emissienorm. Tegelijkertijd zijn de rijprestaties goed voor zo'n grote en zware SUV: de sprint naar 100 km/h wordt binnen 10,6 seconden succesvol afgerond en de hoogste snelheid bedraagt 184 km/h.

Met deze nieuwste generatie dieselmotor wordt de SsangYong Rexton geleverd met standaard vierwielaandrijving. Dit wordt aangevuld met een 8-traps automatische transmissie, waarmee snel kan worden geschakeld en toch zeer comfortabel wordt gereden.

Afmetingen

In vergelijking met zijn voorganger is de SsangYong Rexton aanzienlijk gegroeid: de afmetingen zijn navenant groot: 4,9 meter lengte, een kleine twee meter breedte en een hoogte van 1,8 meter maken op het eerste gezicht een duidelijke indruk. De SsangYong Rexton is ook een van de zwaardere modellen op de markt, afhankelijk van de uitrusting bedraagt het leeggewicht tot 2.316 kilogram. Met een wielbasis van 2,9 meter biedt het voertuig veel binnenruimte.

Tegelijkertijd blijkt de SsangYong Rexton een uitstekende keuze voor het zware dagelijkse werk. De gebruikers profiteren onder meer van een grote kofferruimte met een laadvolume van 784 liter. Natuurlijk kan het model ook worden omgebouwd tot een bestelwagen door simpelweg de stoelen op de tweede rij neer te klappen. De 1.977 liter inhoud is immers vrij beschikbaar en maakt ook grotere transporten mogelijk. Bovendien is de SsangYong Rexton bijzonder geschikt als trekvoertuig voor grote en zware aanhangers met een maximaal sleepvermogen van 3.500 kilogram – het stabiele koetswerk maakt dit mogelijk. De standaard vierwielaandrijving en een bodemvrijheid van 20 centimeter laten genoeg potentieel over voor off-road rijden.

Gegevens en afmetingen SsangYong Rexto
Bouwperiode sinds 2001
Lengte, breedte, hoogte 4,9 m x 2 m x 1,8 m
Wielbasis 2,9 m
Kofferbakvolume 236 - 1.977 liter
Leeggewicht 2.145 - 2.316 kg
Toelaatbaar totaal gewicht 2.800 - 2.950 kg
Cilinderinhoud 2.157 cm³
Koppel 441 Nm
Topsnelheid 184 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 10,6 s
Tankinhoud 70 liter
Verbruik 8,2 liter
CO2-uitstoot 214 - 216 g/km

Varianten

Voor de tweede en huidige generatie van de SsangYong Rexton kun je kiezen uit drie verschillende uitrustingslijnen. Deze dragen de welluidende namen Crystal, Quartz en Sapphire. In het algemeen heeft de klant natuurlijk een vrije keuze, maar zelfs de basisuitrusting biedt veel mogelijkheden en een zeer goed comfortniveau. De SsangYong Rexton Crystal heeft bijvoorbeeld zes luidsprekers, een middenarmsteun, USB-sleuven vooraan en een verwarmd stuurwiel. Daarnaast kunnen passagiers rekenen op elektrische ramen voor en achter en een navigatiesysteem met een 9,2-inch touchscreen in de middenconsole en DAB-ontvangst.

De SsangYong Rexton biedt in de hogere uitrustingslijnen nog meer comfort en luxe. Dit geldt bijvoorbeeld voor een camera met een 360 graden zicht rondom. Hierdoor houdt de bestuurder alle belangrijke details en obstakels in het oog, zelfs op het terrein. De stoelverwarming op de voor- en achterbank verhoogt het rijcomfort aanzienlijk. Bovendien maakt de SsangYong Rexton Sapphire gebruik van veel moderne technologie, waaronder de digitale cockpit achter het stuurwiel.

Prijs

De SsangYong Rexton kost in de huidige generatie net geen 50.000 euro als nieuwe auto in Nederland. Dat lijkt op het eerste gezicht duur, maar het model biedt al veel uitrusting, aantrekkelijke technologie en een zeer hoog veiligheidsniveau. Als je de topversie "Quartz" bestelt, moet je ongeveer 60.000 euro uitgeven voor een nieuwe SsangYong Rexton. Ook dit is een aantrekkelijk en gunstig aanbod, vooral in directe vergelijking met de concurrentie.

Het kan de moeite waard zijn om de Nederlandse markt voor occasions te bekijken. Hier vind je veel SsangYong Rexton voertuigen met een lage kilometerstand en een zeer goede uitrusting tegen veel lagere prijzen. Sommige van de goed onderhouden modellen kosten zelfs minder dan 20.000 euro en zijn dus zeer gunstig in directe vergelijking met een nieuwe auto.

De onderhoudskosten voor de nieuwe SsangYong Rexton zijn echter zeer hoog. Het model weegt meer dan twee ton en heeft maximaal 202 pk, dus een hoog verbruik en een hoge motorrijtuigenbelasting staan op je te wachten. Dit is maximaal 1450 euro per jaar.

Design

Exterieur

De nieuwe generatie van de SsangYong Rexton heeft een aanzienlijk moderner uiterlijk en overtuigt met een aantrekkelijk exterieur. Aan de voorzijde is het meest opvallende kenmerk de zeer groot rooster, waarop zelfverzekerd het logo van de tamelijk onbekende fabrikant prijkt. Bovendien combineert het koetswerk rondingen op de juiste plaatsen met de hoekige look. Ook de enorme afmetingen maken een duidelijke indruk – en de grote lichtmetalen wielen dragen daar nog eens toe bij. De elegante lakafwerkingen in vijf verschillende versies ronden het totaalpakket van de elegante SsangYong Rexton af.

Interieur

Het interieur oogt zeer modern en luxueus, wat onder andere te danken is aan de lederen bekleding. Bovendien staat de kwaliteit van de afwerking op een zeer goed niveau en is de bediening goed doordacht. De autofabrikant belooft een exclusief interieur en kan die claim onder meer waarmaken met aantrekkelijke kleurencombinaties. Ook de zeer royale ruimte overtuigt over de hele lijn: zelfs op de tweede rij zitten de passagiers meer dan comfortabel. Moderne technieken worden ook in het interieur niet achterwege gelaten. De SsangYong Rexton heeft onder meer een zeer groot display met alle nodige technologieën voor een gemakkelijke integratie van de smartphone.

ssangyong-rexton-interior

Veiligheid

De SsangYong Rexton biedt echter niet alleen veel comfort, maar ook een hoge veiligheidsstandaard. Dit is al verzekerd door het zeer grote en zware koetswerk. Bovendien brengt de SUV veel verschillende technologieën, hulpsystemen en veiligheidssystemen met zich mee. Dat geldt ook voor de basisuitrusting, waaronder grootlichtassistent, een waarschuwingssysteem voor verkeersstromen en vermoeidheidsdetectie voor de bestuurder. Traffic Sign Recognition, Lane Departure Warning en Emergency Brake Assist worden ook standaard geleverd. Als je kiest voor een hogere uitvoering, krijg je extra technologieën, zoals uitrijwaarschuwing, actieve waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook of intelligente adaptieve cruisecontrol.

Alternatieven

De Mitsubishi Outlander is een goed alternatief voor de SsangYong Rexton. Dit is ook een grote SUV die perfect is als werkpaard. Veel binnenruimte, gunstige aanbiedingen voor occasions en, last but not least, de nieuwste motoren behoren tot de aantrekkelijke voordelen van het voertuig.

FAQ

Hoe betrouwbaar is de SsangYong Rexton?
De SsangYong Rexton wordt ook op de Nederlandse markt steeds populairder vanwege zijn hoge betrouwbaarheid. Daarom is het ook raadzaam een gebruikt model te kopen.
Waar wordt de nieuwe SsangYong Rexton gebouwd?
Deze autofabrikant is een bedrijf uit Zuid-Korea. Daarom wordt de SsangYong Rexton gebouwd in verschillende productievestigingen in dit land.

Beoordelingen voor SsangYong REXTON

4 Beoordelingen

4,4