Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
ssangyong-musso-l-01.jpg

SsangYong MUSSO

1 / 4
ssangyong-musso-l-01.jpg
ssangyong-musso-l-02.jpg
ssangyong-musso-l-03.jpg
ssangyong-musso-l-04.jpg

SsangYong MUSSO : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de SsangYong MUSSO, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

SsangYong MUSSO

In 1954 wordt het Koreaanse bedrijf HMC opgericht om Jeeps te maken voor het Amerikaanse leger. Ook worden er vrachtauto's en bussen geproduceerd. Vanwege overnames en joint-ventures is de naam in de tussentijd al vele malen veranderd. Vanaf 1986 wordt de firma Ssangyong Business Group genoemd, wat 'dubbele draak' betekent. Lees meer

Interesse in een SsangYong MUSSO

SsangYong MUSSO occasions
SsangYong MUSSO nieuwe auto's
SsangYong MUSSO dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Een samenwerkingsverband met Mercedes-Benz wordt in 1993 gesloten. Na overnames van Daewoo en daarna SAIC, komt in 2010 het bedrijf in handen van het Indiase bedrijf Mahindra.

De SsangYong Musso: van 1995 tot 2005

De Musso wordt van 1995 tot 2005 gebouwd. De terreinauto is verkrijgbaar in een benzine- en een dieselvariant. De grote troef van deze Koreaan is de gunstige prijs. Concurrenten zijn de Landrover, Nissan Patrol en Mitsubishi Pajero. Sinds 1993 werkt men samen met de Duitse autofabrikant Mercedes-Benz. De motoren die ook geplaatst zijn in de modellen van de G-klasse en de E320, worden door de Koreanen in de Musso geassembleerd. Ook de automatische versnellingsbak komt van Mercedes-Benz. De auto heeft gemiddelde offroad capaciteiten, maar rijdt op de normale weg zeer comfortabel. Standaard wordt de auto geleverd met vele opties, waaronder climate control en ruitenwissers met regensensor. Als optie kan de SsanYong Musso onder andere geleverd worden met grotere lichtmetalen velgen, bestuurdersairbag en cruisecontrol.

Mercedes-Benz diesel- en benzinemotoren

Verkrijgbaar zijn een 2.3 liter benzinemotor met 150 pk en een 6-cilinder benzinemotor van 3.2 liter met 219 pk. De dieselversies zijn een 2.9 liter met 99 pk en een turbodiesel van eveneens 2.9 liter met 120 pk. Gedurende het jaar 1998 krijgt de Musso een facelift. De verschillen zijn minimaal en na tien jaar komt er in 2005 een einde aan de productie. De Musso wordt opgevolgd door de SSangYong Kyron. De auto is tweedehands ook gunstig geprijsd en door de Mercedes-Benz motor zeer betrouwbaar.