Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
default-banner-l-01.jpg

Galloper

Vind nu uw droomauto. Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

De Hyundai Galloper is een krachtige SUV die van 1991 tot 2003 wereldwijd verkocht is totdat opvolger de Santa Fe zijn intrede deed. De Galloper is een sterke alleskunner die gebaseerd is op het ontwerp van de vermaarde Mitsubishi Pajero. De Galloper kent verschillende versies met een lange en een korte wielbasis. De lange variant heet Galloper Exceed en beschikt optioneel over maar liefst zeven zitplaatsen. Op de derde zit-rij kunnen de twee zitplaatsen eenvoudig zijdelings weggevouwen worden waardoor er veel extra bagageruimte ontstaat. In de eerste uitvoeringen werd de Galloper verkocht als terreinwagen maar later werd het model als SUV voorzien van veel extra luxe en comfort. Hierdoor werd de Galloper geliefd bij een veel breder publiek van moderne automobilisten. Dat hierbij door de vierwielaandrijving de voordelen van een echte terreinauto bewaard bleven, maakt de Galloper alleen nog maar aantrekkelijker.

Een tweedehands Galloper staat nog altijd voor veel rijplezier

Qua luxe is de Galloper een echte jaren '90 auto. Afhankelijk van het type is de Galloper voorzien van elektrisch bedienbare ramen of een airco. Een tweedehands Galloper is vaak nog een goede auto met veel aangename binnenruimte. En dan is er ook nog de Hyundai Galloper - 3.0V6-LWB die met zijn krachtige V6 benzinemotor garant staat voor uitstekende prestaties. Dit model is zeer compleet uitgerust met verwarmde buitenspiegels, getint glas, lederen bekleding, stoelverwarming, lichtmetalen velgen, elektrisch bedienbare ramen aan de voor en achterzijde, een boordcomputer en airco. Dit handgeschakelde model kent een sportief rijgedrag op diverse soorten terrein.

Krachtige techniek voor een ultieme rijervaring

De Hyundai Galloper is verkrijgbaar met 2 typen motoren. Allereerst is er de krachtige 3.0 liter V6 benzinemotor waarmee kritische bestuurders al aardig uit de voeten kunnen. De 2e variant is een 2.5 liter D4BH I4 dieselmotor die goede prestaties levert en zich een ware krachtpatser toont op diverse soorten ondergrond. Beide motoren zijn er met handmatige of automatische transmissie. Het dashboard blinkt uit in eenvoud en toont op overzichtelijke wijze de meest essentiële zaken tijdens het rijden zoals de snelheid en het toerental, het aantal gereden kilometers, en de brandstofvoorraad. Een Galloper is zeker een auto met een uitstekend weggedrag.

De Hyundai Gallopper; uitsluitend nog tweedehands verkrijgbaar

De Hyundai Galloper is uitsluitend nog als occasion verkrijgbaar. Dat er nog steeds veel goed functionerende exemplaren verkrijgbaar zijn, zegt wat over de prestaties en de techniek van deze auto. Hyundai staat al jarenlang voor innovatieve vernieuwende auto's die qua kwaliteit al lang niet meer onderdoen voor die van grote Europese merken. Zelfs nu de Galloper niet meer geproduceerd wordt zijn er nog altijd veel gebruikte uitvoeringen die moderne automobilisten kunnen bekoren. De ontwikkelingen bij Hyundai staan nooit stil en inmiddels is ook de opvolger van de Galloper, de Hyundai Terracan, alleen nog als occasion verkrijgbaar. Vanaf eind 2008 maakt Hyundai furore met een nieuwe generatie SUV's onder de naam Hyundai ix55 die standaard is uitgevoerd met vierwielaandrijving en 7 zitplaatsen.