Nissan Pathfinder te koop: tweedehands en nieuw

Nissan Pathfinder

Nissan Pathfinder

Naast de meer als beginmodel ontwikkelde X-Trail en de Murano biedt Nissan in de SUV-serie nog een derde wagen aan: de Pathfinder. Deze in 2005 op de Nederlandse markt gepresenteerde terreinwagen is verkrijgbaar in twee motorvarianten: voor het eerst als 174 pk sterke 2,5 liter viercilinder-turbodiesel en als aanzienlijk sterkere 4,0 liter-V6-benzinemotor met 268 pk. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Informatie over Nissan Pathfinder

Basis hiervoor was de in de Murano gebruikte, gesmoorde motor van de 350Z met zijn oorspronkelijke cilinderinhoud van 3,5 liter. Bijzonder opvallend bij de Pathfinder is de in vergelijking met andere SUV's zoals de BMW X5 nog grotere binnenruimte die met allerlei vakjes en schapjes veel bergruimte biedt.

Ook verder biedt de 515 liter grote kofferruimte rijkelijk plaats. Vanaf de middenklasse van de in drie uitvoeringen verkrijgbare Pathfinder bestaat bovendien de mogelijkheid, desgewenst een derde stoelenrij uit de laadvloer omhoog te klappen en de oorspronkelijk 5-zits SUV te veranderen in een zevenszitter. Optioneel is ook een automatische vijfversnellingentransimissie verkrijgbaar, maar deze doet het minder goed in de directe vergelijking met de concurrentie van VW of Toyota en biedt de bestuurder minder speelruimte dan de handgeschakelde zesversnellingentransmissie.

De standaard dieselvariant van de Pathfinder beschikt eveneens standaard over onder andere een tweedelige achterklep, vierwielaandrijving, automatische airconditioning, radio/CD en voor-, zij- en hoofdairbags. De benzine-uitvoering beschikt ook nog over de reeds genoemde derde stoelenrij, een CD-wisselaar en een regensensor.

Beoordelingen voor Nissan Pathfinder

18 Beoordelingen

4,5