Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Jeep Commander te koop: tweedehands en nieuw

Jeep Commander

Jeep Commander

De Jeep Commander wordt in 2006 gepresenteerd als topmodel van het merk

Het voertuigsegment van de Sport Utility Vehicles (SUV's) bestond aanvankelijk vooral uit grote en zware modellen. Voordat de autofabrikanten dit voertuigsegment in de jaren '90 begonnen uit te breiden met compacte versies en cross-over modellen, hoorden terreinwagens en vroege SUV's tot de auto's op de markt met de langste productiecyclus. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Kleuren

Informatie over Jeep Commander

Bovendien werden ze lange tijd vrijwel ongewijzigd gebouwd. De terreinwagens van het Amerikaanse merk Jeep, die in Duitsland zelfs uitgroeiden tot een begrip in hun voertuigklasse, zijn naast de Land Rover Defender de beste voorbeelden hiervan. Maar naast het produceren van de civiele jeeps uit de CJ-serie, die afgeleid waren van militaire voertuigen, begonnen de Amerikanen echter ook al vroeg met het ontwikkelen van grotere en comfortabelere modellen. Deze verschenen als Jeep Wagoneer en Cherokee en waren sinds de jaren ’60 de voorlopers van de SUV’s. Ze vormden bijna dertig jaar lang de topserie van Jeep. Pas in 2006 verscheen er een opvolger, deze werd onder de naam Jeep Commander als topmodel van het merk gepresenteerd.

De Jeep Commander wordt aangeboden als zevenzitter

Andere fabrikanten wilden hun grote SUV’s eerder neerzetten als stedelijke lifestyle producten, waarbij het wat minder aankwam op uitgesproken terreineigenschappen. Maar het merk Jeep, dat tot het Amerikaanse concern Chrysler hoorde, liet met de Commander een SUV van meer dan twee ton zien die dankzij vierwielaandrijving, tractiecontrole en veel bodemvrijheid ook voor terreinrijden ontworpen was. De 4,79 meter lange en 1,90 meter brede Jeep Commander deelde zijn platform met de Jeep Grand Cherokee. De Jeep Commander onderscheidde zich vooral met de grootte van zijn hoekig gevormde carrosserie van deze wat rondere SUV. De carrosserie van de Jeep Commander viel met een hoogte van 1,83 meter namelijk duidelijk groter uit. De Jeep Commander bood dan ook meer plaats, dankzij zijn derde zitbank achterin was hij namelijk groot genoeg voor maximaal zeven passagiers.

De motorvarianten van de Jeep Commander

De Jeep Commander werd aangeboden als benzinemodel met drie verschillende prestatieniveaus en als dieselmodel met een V6-motor die van Daimler afstamde. Met deze 3,0 liter dieselmotor had de Jeep Commander een prestatievermogen van 160 kW (218 pk). Het niet op alle markten verkrijgbare instapmodel onder de benzineversies had een 3,7 liter motor met een prestatievermogen van 157 kW (214 pk). Verder was er nog een 4,7 liter motor met een prestatievermogen van 170 kW (231 pk) en het topmodel: een V8-motor met een cilinderinhoud van 5,7 liter en een prestatievermogen van 246 kW (334 pk).

Beoordelingen voor Jeep Commander

2 Beoordelingen

5,0