Jeep Wrangler te koop: tweedehands en nieuw

Jeep Wrangler

Jeep Wrangler

De Jeep Wrangler is een van de bekendste openluchtterreinwagens ter wereld. Op grond van de enorme vraag op de civiele automarkt besloot de toenmalige eigenaar van het merk Jeep, American Motors Corporation (AMC), in 1987 de Jeep Wrangler op de markt te brengen. Als rechtstreekse opvolger van de oer-Jeep "Willys" en "CJ" symboliseerde hij als geen andere auto de behoefte van zijn eigenaar aan vrijheid, plezier en levenslust. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Informatie over Jeep Wrangler

In tegenstelling tot de militaire terreinwagens had de Jeep Wrangler o.a. grotere koplampen, een reserveband op de achterklep en een externe tankdop. Comfort, rijkwaliteit en design van het voertuig werden verbeterd en tevens werden zijn belastbaarheid en zijn offroad-kwaliteiten gehandhaafd.

Op 5 augustus 1987, ongeveer een jaar nadat de Wrangler op de markt was gekomen, werd American Motors Corporation (AMC) verkocht aan Chrysler Corporation. De Jeep Wrangler wordt ook nu nog door de huidige eigenaar van het merk, Daimler/Chrysler, vervaardigd en is in de versie Jeep Wrangler Sport 2,4, Sport 4,0, Sahara 4,0 of Sahara 4,0 AT (automatische transmissie), uitsluitend met benzinemotoren op de markt.