Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Chevrolet

Huidige top modellen

Overzicht van de populairste Chevrolet modellen

Vind nu uw droomauto Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Chevrolet: Amerikaanse kwaliteit en veelzijdigheid

Chevrolet, in de volksmond ook wel Chevy genoemd, is een Amerikaanse producent van personenwagens en maakt deel uit van het Amerikaanse General Motors, waarvan Chevy het best verkopende merk is. General Motors is een van de grootste autoproducenten ter wereld, samen met Ford, Daimler, Toyota en Volkswagen. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Detroit, Michigan. Het bedrijf is opgericht in 1911 door Louis Chevrolet en William C. Durant. Het merk wordt over de hele wereld verkocht, behalve in Oceanië, waar de verkopen worden gedaan door het in Australië gevestigde dochterbedrijf Holden. Het doel van het bedrijf is het massaal produceren van personenauto's in alle soorten en maten en te verkopen voor betaalbare prijzen. De slogan 'Find New Roads' slaat op de focus op groei van het bedrijf en op innovatie, zodat de beste auto's voor iedereen beschikbaar zijn. Ook voor een Chevrolet als tweedehands auto is er genoeg keuze op de tweedehands markt, vaak voor zeer gunstige prijzen.

Geschiedenis

Het bedrijf werd in 1911 in Detroit opgericht door de Zwitserse autoracer en ingenieur Louis Chevrolet, samen met ondernemer William C. Durant, met financiële steun van investeerders William Little, James H. Whiting, Edwin R. Campbell en Robert S. McLaughlin. Het merk kende een ongelofelijk goede start, zo goed zelfs dat Durant een meerderheidsbelang in General Motors kon nemen, het bedrijf dat hij in 1908 zelf had opgericht maar had verloren aan zijn schuldeisers. Zo werd het merk onderdeel van General Motors. In 1923 kwam het bedrijf naar de Europese markt, waar de eerste fabriek in het Deense Kopenhagen werd geopend. Het bedrijf produceerde er zowel personenauto's als vrachtwagens. De productie steeg snel, tot de Tweede Wereldoorlog, waarin de normale productie werd ingeruild voor de oorlogsproductie. Na de Tweede Wereldoorlog kende het bedrijf enkele grote successen, zoals de Corvette, de El Camino en de Chevette.

Europese markt

Inmiddels ligt de focus iets minder op de Europese markt, omdat General Motors vooral zijn merken Opel en Vauxhall wil promoten op het continent. Sinds 2005 werden alleen nog maar modellen van Daewoo, een dochterbedrijf in Zuid-Korea, verkocht op de Europese markt onder de naam van Chevrolet. Sinds 2016 is het aanbod van Chevy in Europa beperkt tot de iconische modellen zoals de Corvette. Wel is er nog een uitgebreide tweedehands markt waar andere modellen nog te verkrijgen zijn.

Verschillende modellen

De Amerikaanse autoproducent heeft een zeer breed scala aan personenwagens, dit past immers bij de filosofie van het bedrijf, dat auto's wil bouwen voor iedereen. Er zijn grotere modellen zoals de Silverado en de Colorado, en kleinere modellen zoals de Trax en de Sonic. Met de Camaro en de Corvette heeft het merk ook twee sportwagens in het assortiment.

Corvette (1953 - heden)

De Corvette, ook wel de Chevy Vette genoemd, is de beroemde sportwagen van Chevy die al sinds 1953 geproduceerd wordt in zeven verschillende generaties. De wagen wordt gezien als een icoon van de Amerikaanse auto-industrie. Uit onderzoek bleek ook dat de doelgroep van de Corvette relatief oud is, waardoor Chevy zich genoodzaakt zag om het over een andere boeg te gooien en de wagen voor de zevende generatie flink te moderniseren, zodat de Corvette een jonger publiek zou aantrekken. De wagen wordt aangedreven door een 6.2 liter V8 motor met een vermogen van 455 pk, waarmee de auto binnen 3.8 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur snelt. Het interieur is ten opzichte van vorige generaties flink aangepakt: dit omdat er in het verleden veel klachten waren over de kwaliteit van de stoelen en het dashboard. De grille aan de voorkant van de auto is sterk vergroot ten opzichte van vorige generaties. Dankzij de populariteit van de auto is het tweedehands aanbod van de Corvette erg groot.

Impala (1958 - heden)

De Chevy Impala, die geïntroduceerd werd in 1957 en nog steeds geproduceerd wordt, is een van de best verkopende personenauto's ooit. Het is een grote vierdeurs sedan die geschikt is voor middelgrote gezinnen. Doordat de wagen een goede kwaliteit biedt die goed betaalbaar is en ook goed te verkrijgen is als tweedehands auto, is de auto erg in trek. Toch is het een van de duurdere modellen van het merk. Ook de nieuwste generatie, de tiende generatie van de Impala, is zeer goed ontvangen in de autowereld. De nieuwste generatie is iets groter van stuk en ook zuiniger dan zijn voorgangers. Het model moet concurreren met de eveneens zeer populaire Toyota Avalon. De auto is goed herkenbaar dankzij de horizontale grille en het kenmerkende logo, een grote plus.

Silverado (1999 - heden)

De Silverado is een van de grootste modellen van Chevrolet, een echte Amerikaanse heavy-duty pick-up truck. De pick-up wordt sinds 1999 geproduceerd en is inmiddels toe aan de derde generatie. Qua vorm is de pick-up gelijk aan de GMC Sierra. In Europa is de pick-up truck minder populair, maar de Silverado is wel tweedehands te verkrijgen of bij de dealer. De derde generatie van de Silverado heeft standaard vier deuren en natuurlijk de karakteristieke laadbak aan de achterkant. De meeste modellen hebben ook een premium audiosysteem van Bose en standaard Bluetooth en iPhone connectors. De derde generatie is niet beschikbaar in Europa, in lijn met het nieuwe beleid van General Motors om in Europa alleen Opel en Vauxhall te promoten.

Equinox (2005 - heden)

De Equinox is een vrij compact model van Chevrolet, namelijk een compacte crossover SUV die geïntroduceerd werd in 2004 en verkocht vanaf 2005. Sinds de introductie is het model erg populair op de Amerikaanse automarkt. In 2018 komt de derde generatie van de Equinox al op de markt, in een vierdeurs uitvoering, vergelijkbaar met vorige generaties maar met een moderner design. De assemblage vindt plaats in Canada en in Mexico. De auto komt met front-wheel drive of met four-wheel drive. De nieuwste Equinox komt met verschillende innovaties, zoals een surround-view camera, forward collision warning en een automatisch remsysteem op lage snelheden. Qua uiterlijk is de derde generatie ook anders: de grille aan de voorkant is groter gemaakt, vergelijkbaar met andere nieuwere modellen van het merk.