Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Chevrolet Camaro te koop: tweedehands en nieuw

Chevrolet Camaro

Chevrolet Camaro

Amerikaanse pony car

De Chevrolet Camaro is een zogenaamde pony car. Dat is een compact, luxueus, sportief en toch betaalbaar voertuig. Sommige generaties worden ook wel geclassificeerd als muscle car of prestatievoertuig. De auto wordt geproduceerd door het Noord-Amerikaanse Chevrolet sinds 1966/67. Dat gebeurt aanvankelijk als concurrent van de enorm populaire Ford Mustang, die dan volop bezig is het marktsegment van de pony car te creëren. Volgens The Complete Book of Camaro is de naam Camaro een vinding van verkoper Bob Lund en General Motors (GM) vicepresident Ed Rollet. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Carrosserie

Kleuren

Terwijl ze samen Heath’s French and English Dictionary (van James Boïelle) lezen, ontdekken ze dat het woord Frans slang is voor vriend, makker of kameraad. Zo moet de bestuurder ook zijn nieuwe Chevrolet zien, als een vriend. (En hoewel het Franse woord voor vriend uiteindelijk “camarade” en niet “camarode” blijkt te zijn.)

De Camaro wordt eerst getoond op 12 september 1966. De officiële verkoop begint op 29 september 1966, voor het modeljaar 1967. Er bestaan ondertussen 6 generaties, waarvan de laatste aanvangt in 2016. Tussen de vierde en de vijfde generatie zit een kloof van 7 jaar (2002/9). Daarna wordt gestart met een nieuwe Camaro conceptauto.

De Chevrolet Camaro technisch bekeken

De eerste generatie Chevrolet Camaro debuteert op een nieuw GM F platform met achterwielaandrijving. Hij is beschikbaar als coupé met 2 deuren of als 2+2 cabrio. Tot de vroegste motoren behoren een 3.8 en een 4.1 I6. Daarnaast wordt een reeks V8 motoren aangeboden, bestaande uit een 4.9, een 5.4, een 5.7 en een 6.5.

De creatie staat onmiddellijk onder druk van de grote hit van het moment: de Ford Mustang. De oude Corvair kan daar onmogelijk iets tegenover plaatsen. Zijn achtermotor is te lomp en zijn imago is bezoedeld door een zweem van onveiligheid. In tegenstelling heeft de Camaro een traditionele voormotor met achterwielaandrijving, net zoals de Mustang en de Chevy II Nova. De motorbaai kan daarenboven een hele reeks motoren bevatten en laat zijn bestuurder zo de keuze.

Deze eerste generatie Camaro omvat 3 edities: het Camaro basismodel, Camaro Super Sport en Camaro Rally Sport. In 1967 verschijnt er ook nog een Z/28 model. Hij is gestileerd als een rallywagen met aangepaste wielen en decoratieve strepen voor- en achteraan. De motor is de 4.9 V8. Deze Camaro deelt zijn platform en de meeste van zijn onderdelen met de Pontiac Firebird. Wanneer in 2009 de vijfde generatie aanvangt, is het deze eerste generatie die de inspiratie biedt voor het nieuwe Camaro conceptvoertuig.

De nieuwe generatie Chevrolet Camaro

Op 16 mei 2015 wordt de zesde generatie Chevrolet Camaro voorgesteld in het Bell Isle Park van Detroit, Michigan (USA). Op de lancering zijn alle eerdere Camaro generaties te bewonderen. Het evenement valt samen met hun 50ste verjaardag.

De verkoopt begint eind 2015. De auto wordt nu gebouwd op het GM Alpha platform. Dat gebeurt in de Lansing Grand River Assembly van Michigan. Het Alpha platform wordt er ook gebruikt voor de Cadillacs ATS en CTS. Deze Camaro weegt 91 kilogram lichter dan zijn voorganger. Het overgrote deel van zijn componenten (70%) is uniek en wordt niet gedeeld met andere GM voertuigen. Er zijn 2 basisversies: LT en SS. De vroegste motormodellen zijn een 2.0 I4 turbo van 205 kW en een nieuwe 3.6 V6 van 250 kW. Het SS model heeft een 6.2 LT1 V8 van 339 kW. De transmissies zijn manueel of automatisch en hebben 6 tot 8 versnellingen. Het ZL1 model (zie hieronder) biedt optioneel ook een automatische transmissie met 10 snelheden aan. Binnenin kan men onder andere genieten van Apple CarPlay of Android Auto Capability.

Chevrolet Camaro modellen en prijsklassen

Aanvankelijk heeft de nieuwe generatie Chevrolet Camaro 4 uitrustingen, 2 voor de LT en 2 voor de SS, simpelweg genaamd 1/2 LT/SS. Topmodel is de ZL1, een prestatievoertuig. Tot de standaardkenmerken behoren automatische airconditioning, cruisecontrol, een telescopisch (tilt) stuur, satellietradio, parkeerassistentie en 7 airbags.

In het modeljaar 2017 keert de 1LE uitrusting terug. Het pakket bouwt voort op het succes van de vorige generatie. Op vraag van de consument worden nu 2 versies aangeboden, V6 en V8. Ze hebben unieke afwerkingen, wielen en dies meer. Vanaf modeljaar 2018 krijgt ook de ZL1 zijn eigen 1LE pakket. Die versie rijdt 3 seconden sneller dan de snelste andere Camaro. Hij heeft een verbeterde aerodynamica en een aanpasbare ophanging. Ook nieuw zijn de lichte, aluminium wielen met Goodyear Eagle F1 Supercar 3R banden. Zij zijn speciaal ontwikkeld voor de 1LE ZL1, die zo in het totaal 27 kg lichter wordt dan de standaard ZL1, met dezelfde motor.

De motormodellen van de Chevrolet Camaro zijn de 2.0 LTG Ecotec I4 (LT), de 3.6 LGX V6 (LT), de 6.2 LT1 V8 (SS) en de 6.2 LT4 V8 (ZL1).

Beoordelingen voor Chevrolet Camaro

10 Beoordelingen

4,8