Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
ssangyong-kyron-l-01.jpg

SsangYong Kyron

SsangYong Kyron : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de SsangYong Kyron, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

SsangYong Kyron

De naam SsangYong betekent in het Koreaans 'twee draken'. Het bedrijf wordt oorspronkelijk opgericht voor de productie van legervoertuigen voor het Amerikaanse leger, maar vanaf 1976 worden er ook diverse speciale voertuigen ontworpen en geproduceerd. In 1986 verandert de naam in het huidige SsangYong. Het Duitse Mercedes-Benz start in 1991 een samenwerkingsverband, waarbij de technologie wordt gedeeld.

Interesse in een SsangYong Kyron

SsangYong Kyron occasions
SsangYong Kyron dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

De Musso is in 1993 de eerste SUV die door SsangYong wordt gemaakt, mede dankzij de motoren van Mercedes-Benz. Pas twaalf jaar later verschijnt de Kyron. In 1997 krijgt Daewoo Motors een meerderheid in het bedrijf, dat kort daarop vanwege de economische crisis wordt verkocht. Tegenwoordig maakt SsangYong deel uit van Indian Mahindra & Mahindra Limited.

De SsangYong Kyron met fantasievol interieur

De Kyron is een middelgrote SUV die vanaf 2005 wordt geproduceerd. In 2007 volgt er een facelift. Van buiten is de auto bijzonder gestyled, terwijl de binnenkant fantasievol is ingericht met chromen accenten en veel knoppen, waarvan sommige geen functie hebben. De ruimte binnenin is groot en achterin zit men vorstelijk met drie personen. De motor, niet meer van Mercedes, is alleen verkrijgbaar als diesel en deze wordt met de achterwielen of met alle vier de wielen aangedreven. De motor is een 4-cilinder diesel met 2.0 liter inhoud. Het vermogen komt op 141 pk. Beide motoren zijn verkrijgbaar als automaat en als handversnelling.

Facelift in 2007

Anderhalf jaar na de introductie van de SsangYong Kyron volgt al een facelift die voor een flinke verbetering zorgt. De 2.0 liter motor blijft en een 2.7 liter dieselmotor wordt aan het assortiment toegevoegd. Deze vierwielaangedreven auto levert 165 pk. Het front wordt grondig aangepast door een strakkere voorbumper en een grille, voorzien van chromen lamellen. Aan de achterzijde worden de achterlichtunits en het kofferdeksel aangepast. Onderhuids zijn de wijzigingen minimaal en het interieur is alleen op detail veranderd. De productie van de Kyron wordt in 2009 gestopt. Een gebruikte SsangYong Kyron is een prima geprijsde medium SUV.

Beoordelingen voor SsangYong Kyron

2 Beoordelingen

4,0