Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
fiat-stilo-front

Fiat Stilo

1 / 3
fiat-stilo-front
fiat-stilo-side
fiat-stilo-back

Sterke punten

 • Grote ruimte
 • Laag brandstofverbruik
 • Goede instaphoogte bij terreinwagens

Zwakke punten

 • Stoer bij het versnellen
 • Duur als een occasion
 • Indirecte besturing

Fiat Stilo : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Fiat Stilo, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Fiat Stilo: economisch voertuig met behoorlijke prestaties

De Fiat Stilo werd verkocht van 2001 tot 2008 en verving de twee modellen Bravo/Brava en de Marea Weekend. Om een brede doelgroep aan te spreken, was de Stilo niet alleen leverbaar in verschillende carrosseriestijlen, maar ook met twee verschillende motorvarianten en een verschillende uitrusting. Lees meer

Interesse in een Fiat Stilo

Fiat Stilo occasions
Fiat Stilo dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • Laag brandstofverbruik bespaart kosten.
 • Special Edition "Schumacher" ziet er bijzonder sportief uit.
 • Kombi Multi Wagon met grote bagageruimte.
 • Stuurbekrachtiging perfect om te parkeren.
 • Tot acht airbags.

Belangrijke gegevens

Motor

Voor de Stilo heeft Fiat gekozen voor zowel een benzinemotor als een dieselmotor. Om aan alle wensen tegemoet te komen, waren er verschillende varianten binnen de brandstofcategorieën. De Fiat Stilo is aan de ene kant een zuinige auto die hoge snelheden haalt. De tankinhoud in combinatie met het lage brandstofverbruik zorgt ervoor dat bestuurders in de Stilo zelden een tankstation hoeven te bezoeken.

Verschillende motoren resulteren in verschillende emissiewaarden. Gemiddeld stoot een Stilo ongeveer 150 g/km uit, maar er zijn ook modellen die 180 g/km uitstoten. Zo komt het dat sommige modellen zijn ingedeeld in de Euro4- of Euro3-emissieklasse.

Afmetingen

De afmetingen van de Fiat Stilo zijn afhankelijk van de carrosserievorm maar verschillen slechts in geringe mate. De volgende tabel bevat zowel de minimale als de maximale afmetingen. De royale afmetingen van de verschillende varianten en het grote interieur zorgen voor comfortabele zitplaatsen, terwijl de comfortabel vormgegeven bagageruimte veel bergruimte biedt. De benzinemotoren hebben een inhoud van 1,2 tot 2,5 liter, terwijl alle diesels een inhoud van 1,9 liter hebben.

Gegevens en afmetingen Fiat Stilo
Bouwjaar 2001 - 2008
Lengte, breedte, hoogte 4,18 m x 1,75 m x 1,47 m
4,51 m x 1,78 m x 1,57 m
Wielbasis 2,6 m
Inhoud bagageruimte 305 l tot 1000 l
Ledig gewicht 1.090 kg tot 1.145 kg
Toelaatbaar totaal gewicht 350 kg tot 500 kg
Cilinderinhoud 1.242 - 2.446 cc
Koppel 114 - 305 Nm
Topsnelheid 172 - 209 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u
Vermogen 80 - 170 pk
Tankinhoud 58 l
Verbruik 5,3 - 7,3 l/100 km
CO²-uitstoot 151 g/km tot 153 g/km

De maximaal mogelijke belasting is afhankelijk van de variant: De Fiat Stilo stationwagen, de Multi Wagon, kan worden geladen met een hoger laadvermogen. Hetzelfde geldt voor de omvang van de bagageruimte: de Stilo Multi Wagon biedt uiteraard een grotere en flexibelere bagageruimte dan de driedeurs hatchback-variant. Een factor die hierbij een rol speelt is of de achterbank neergeklapt kan worden.

Varianten

In Nederland was de Stilo begin jaren 2000 erg populair als nieuwe auto: alleen al in 2002 werden hier bijna 6.000 Fiat Stilo's verkocht. Bij de Stilo heb je de keuze uit verschillende varianten. Zowel de driedeurs als de vijfdeurs Stilo hebben in de loop der jaren kleine wijzigingen ondergaan in uitrusting, design en uiterlijk. Elke Stilo is gebaseerd op dezelfde basisvorm, die tot aan de B-stijl altijd hetzelfde is.

Als basismodel presenteerde Fiat de hatchback variant van de Stilo. Deze waren beschikbaar als drie- en vijfdeurs modellen. Deze voertuigen werden gemaakt om de Brava en Bravo modellen te vervangen.

In de loop der tijd werd de Fiat Stilo Multi Wagon toegevoegd als stationwagen, die het vorige Marea Weekend-model verving.

Slechts drie jaar na de introductie van de modellen gaf Fiat de Stilo een facelift. Daarbij werden de achterlichten verduisterd en verschillende Fiat-logo's gemonteerd. Daarnaast werd nog een variant toegevoegd: de Stilo Uproad, waarvan de bodemvrijheid werd vergroot en die nu de mogelijkheid biedt om offroad te rijden.

De driedeurs versie is een sportieve, lage coupé, terwijl de vijfdeurs versie hoger is en meer interieurruimte biedt. Om gezinnen aan te trekken, werd de vijfdeurs geproduceerd met hogere zitplaatsen en een comfortabelere instap. Tegelijkertijd moest hij meer flexibiliteit bieden. De achterbank van een vijfdeurs Fiat Stilo Occasion schuift om variabele beenruimte en bagageruimte te creëren. Geen wonder dat de Stilo werd vergeleken met een bestelwagen toen hij werd onthuld op de 71e Internationale Autosalon van Genève.

Hoewel de Stilo was uitgevonden om de Bravo en Brava modellen te vervangen, besloot Fiat een ommezwaai te maken: In 2007 werd de Stilo vervangen door een nieuwe Bravo.

De speciale editie "Schumacher", die alleen leverbaar was in de kleur rood, was een bijzonderheid. Deze zag er nog sportiever en gespierder uit en de 1,9 liter diesel multijet motor onder de motorkap jaagt de auto in 9,7 seconden naar een snelheid van 100 km/u. Wie meer pk's nodig heeft, kan kiezen voor de benzinemotor in het Schumacher-model, die maar liefst 170 in plaats van 140 pk biedt in vergelijking met de diesel. Deze speciale editie was luxueuzer uitgevoerd en voorzien van een lederen pookknop en stuurwiel.

Prijs

Zoals bij elke gebruikte auto zijn er verschillende hoge verkoopprijzen voor occasions van de Fiat Stilo zijn beschikbaar. De prijs is afhankelijk van de staat van de auto, het aantal afgelegde kilometers en de eerste registratie en modelserie. De nieuwprijs lag toen tussen 13.700 en 25.100 euro, afhankelijk van model, motor en uitrusting. Oudere gebruikte modellen met een hoge kilometerstand worden tegenwoordig aangeboden vanaf minder dan 2.000 euro.

Een ongevalvrije stationwagen met een eerste inschrijving in 2002 en een kilometerstand van ongeveer 95.000 km kost ongeveer 2.200 euro als occasion. Een Fiat Stilo 1.9 JTD Racing 115 met een eerste registratie uit 2005, een kilometerstand van ongeveer 232.000 km, handsfree kit, multifunctioneel stuurwiel, elektrische spiegels, een boordcomputer en dual-zone automatische climate control wordt op de te koop aangeboden voor ongeveer 3.500 euro.

Ook de Stilo Multi Wagon 1.9 JTD Actual 80 CV uit 2004 met een kilometerstand van 79.700 km en handgeschakelde versnellingsbak, airconditioning, cd-radio, stuurbekrachtiging en elektrische buitenspiegels kost als occasion rond de 3.500 euro. De sportieve Fiat Stilo Abarth 2.4 20v 5 cilinder met 170 pk uit 2002 met een kilometerstand van 48.000 km wordt aangeboden voor 10.900 euro. De nieuwprijs voor de Stilo Abarth bedroeg destijds 21.850 euro.

Naast de aankoopprijs moet ook rekening worden gehouden met de exploitatiekosten. Deze omvatten enerzijds de motorrijtuigenbelasting en anderzijds de verzekeringspremies.

Design

Exterieur

De Fiat Stilo werd oorspronkelijk geproduceerd met een hatchback en was verkrijgbaar als drie- en vijfdeursmodel. Bijgevolg kon iedere belanghebbende zijn wensen verwezenlijken. Diegenen die een Stilo kochten bij de introductie van het model konden niet genieten van het logo boven de nummerplaat, dat iets later werd toegevoegd om optische redenen.

Het aantal deuren heeft echter weinig invloed op de motorprestaties en andere factoren in verband met brandstofverbruik en laadvermogen. Evenzo is het aantal beschikbare plaatsen niet gewijzigd, dat doorgaans vijf bedraagt.

De Fiat Stilo is een auto in de compacte klasse. In ieder geval hebben lichtmetalen velgen een positief effect. Dankzij deze uitrusting hoeft de Stilo zich niet te verstoppen voor de concurrentie.

Een bijzonder kenmerk van de Multi Wagon-variant is de tweedelige bagageruimteopening, die, net als bij een bestelwagen, het laden van grotere voorwerpen moet vergemakkelijken, maar dit oogt nogal onvoordelig in de stationwagen.

Interieur

Fiat heeft veel tijd en moeite geïnvesteerd in het aanbieden van verschillende uitrustingen. Deze moet voldoen aan de eisen en wensen van een zo breed mogelijke doelgroep. Daardoor was er een verscheidenheid aan apparatuur beschikbaar voor verschillende landen:

Andere uitrustingsvarianten waren beschikbaar in verschillende landen:

 • Trofeo
 • Torino
 • Feel
 • Linea Sport
 • GT
 • TCM Editie

Daarnaast was er, zoals reeds vermeld, een speciale editie model genaamd "Michael Schumacher".

Onafhankelijk van de uitrustingsvariant genieten autobezitters van airconditioning, waarvan sommige over meerdere zones kunnen worden geregeld. Tegelijkertijd zijn er twee cruisecontrolesystemen: Een die alleen de snelheid handhaaft en een tweede die bovendien functioneert als afstandsregelaar.

Wintersportliefhebbers zullen blij zijn te weten dat de achterbank neergeklapt kan worden zodat er ook ski's in de auto passen. Dit is onder andere het geval bij de Multi Wagon of de Stilo Uproad.

Fiat wilde met de verschillende uitrustingsmogelijkheden de concurrentie aangaan met andere auto's uit de compacte klasse en schuwde dus geenszins de concurrentie van Golf, Astra en Co. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Stilo standaard was uitgerust met elektrische ramen, elektrisch verstelbare buitenspiegels en een boordcomputer.

fiat-stilo-interior

fiat-stilo-seats

Veiligheid

Zoals gebruikelijk bij Fiat werkt de autofabrikant ook voor de Stilo samen met bekende en hoogwaardige onderdelenfabrikanten. het remsysteem en de injectietechnologie.

Hoewel het weer in het thuisland van de Fiat Stilo minder gevarieerd is dan hier, beschikt de auto over ESP, tractiecontrole en stuurbekrachtiging. Ook heeft hij electrische centrale vergrendeling, een startonderbreker en speciaal gemak voor jonge ouders: Isofix-bevestigingen, waardoor baby's en peuters veilig onderweg zijn.

Het grote aantal airbags zorgt voor een hoog beschermingsniveau bij een ongeval: deze bevinden zich niet alleen aan de voorkant maar ook aan de zijkant. Daardoor is niet alleen de bestuurder beschermd, maar genieten alle passagiers de bescherming van de airbags. In totaal kunnen tot vijf personen tegelijkertijd worden vastgezet dankzij de beschikbare zitplaatsen, wat een bijzonder kenmerk is in de compacte klasse.

Alternatieven

Als alternatief voor de Fiat Stilo worden vaak de Golf Variant en de Ford Focus genoemd. Ook andere fabrikanten hebben modellen klaar staan die qua grootte en motor vergelijkbaar zijn met de Stilo: Opel Astra, Peugeot 307 en Audi A3. Wie echter bij Fiat wil blijven, kan kiezen voor de Brava, die later werd geproduceerd. De Italiaanse fabrikant produceerde deze auto opnieuw vanaf 2007, maar vanaf dat moment alleen als vijfdeurs.

FAQ

Hoeveel kost een Fiat Stilo?
De nieuwprijs lag toen tussen 13.700 en 25.100 euro, afhankelijk van model, motor en uitrusting.. Gemiddeld worden voertuigen als occasion verkocht voor ongeveer 2.000 tot 3.500 euro. Occasions met krachtige motoren en veel extra's kunnen echter nog steeds rond de 10.000 euro kosten.
Hoe lang is de Fiat Stilo?
Afhankelijk van de variant (drie- of vijfdeurs) is de Stilo tussen de 4,2 en 4,5 meter lang. De sedan met hatchback is 4,2 meter lang. De stationwagen is 4,5 meter lang.
Hoe ziet een Fiat Stilo eruit?
Fiat maakte zijn Stilo met een hatchback en als stationwagen, met hier een langere en een kortere versie.
Hoeveel pk heeft een Fiat Stilo?
Fiat heeft gekozen voor motoren met een vermogen tussen 80 en 170 pk.

Beoordelingen voor Fiat Stilo

31 Beoordelingen

4,2