Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Fiat Marea te koop: tweedehands en nieuw

Fiat Marea

Fiat Marea

Informatie over Fiat Marea

De Fiat Marea sluit bij de traditie van de Fiat middenklasse aanDe Italiaanse autoproducent Fiat bood in zijn middenklasse traditioneel modellen aan die in twee carrosserieversies, als sedan en combi, geproduceerd werden. Dit begon met de begin jaren '60 geïntroduceerde Fiat 1400. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Carrosserie

Kleuren

Dit principe werd ook voortgezet bij de Fiat Marea. Deze ontstond op basis van het compacte model Fiat Brava en volgde in de lagere middenklasse de Fiat Tempra op. De Fiat Marea rolde in 1996 in de fabriek Cassino voor het eerst van de band en werd hier tot 2002 geproduceerd. In Brazilië werd de Fiat Marea een van de meest verschenen modellen van deze producent. Vanwege de nog lange tijd stabiele verkoopcijfers werd de productie van de Fiat Marea voor Zuid-Amerika tot 2007 voortgezet door de Brazilianen nadat de productie van het Europese model was beëindigd. In Italië bepaalden de sedans van de Marea eind jaren ’90 het straatbeeld als politievoertuigen.

De Fiat Marea is als combi en sedan in de collectie opgenomen

Terwijl de combi’s van de historische voorganger Fiat 1400 vooral nog als auto voor de werkende mens bestempeld werden, had het imago en het gebruik van de laadreus met achterklep zich in de jaren ’80 flink veranderd. In welke richting maakte de naam die de Italianen hun combiserie Marea gaven duidelijk: hij heette Weekend. En voor vrijetijdsgebruik moest men hem ook zo goed mogelijk vol kunnen laden. Fiat bood de Marea combi daarom aan met een achterbumper die je naar beneden kon klappen, iets wat in deze voertuigklasse nauwelijks voorkomt. Daardoor kon de laadkant duidelijk in hoogte verlaagd worden.

Modelonderhoud voor de sedans en combi’s van de Fiat Marea

In de jaren 1998 en 2002 werden de sedans en combi’s in het kader van modelonderhoud in detail veranderd. Dit betrof vooral de materiaalkeuze voor het interieur evenals de achterlichten van de combi. De combi werd in 2002 door de nieuwe Multi Wagon uit de bouwserie Fiat Stilo opgevolgd. Bij de sedans volgde pas in 2007 de Fiat Linea de Marea op.

De motorversies van de Fiat Marea

Het voor het eerst in 1998 geproduceerde goedkoopste model van de Fiat Marea had een cilinderinhoud van 1,2 liter en een prestatievermogen van 59 kW (80 pk). De grotere 1,6 liter motor werd vanaf 1997 ook in een Bipower-versie aangeboden voor gebruik met autogas. De Marea Bipower had een prestatievermogen van 76 kW (103 pk). De topversie onder de benzinemodellen was de Fiat Marea 2.0 met vijf cilinders en 113 kW (154 pk). Bij de dieselmodellen was er de keuze uit drie 1,9 liter motoren met 55 kW (75 pk) en 77 kW (105 pk) evenals vanaf 1998 een JTD motor met 81 kW (110 pk). Het topmodel was de Fiat Marea 2.4 JTD met 96 kW (131 pk).

Beoordelingen voor Fiat Marea

8 Beoordelingen

4,1