Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Fiat Linea te koop: tweedehands en nieuw

Fiat Linea

Fiat Linea

De Fiat Linea combineert ruimte en netheid

De Fiat Linea is een echte sedan in hart en nieren. Het ruime interieur zorgt ervoor dat je makkelijk plaats kunt maken voor 5 personen. Mocht je daarnaast ook veel bagage meenemen dan kan dat in de kofferbak van 500 liter. Het degelijke en nette interieur heeft veel weg van de verwante Fiat Grande Punto, en dat is een pluspunt te noemen. Ben je op zoek naar een gebruikte Fiat Linea dan zou ik zeker even kijken wat die je te bieden heeft! Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Een ruime sedan voor iedereen

Het publiek kreeg de Fiat Linea voor het eerst te zien in oktober 2006. Dit gebeurde in Turkije tijdens de autoshow van Istanbul. Omdat Fiat in dit land meer voet aan de grond wilde krijgen werd besloten de Linea in productie te nemen. Zo rolde de eerste Linea in maart 2007 van de band af in de Tofaş fabriek in Bursa, Turkije.

Naast dat Fiat voet aan de grond wilde krijgen op de Turkse sedan markt, wilde het ook een opvolger maken voor de Fiat Marea. Hiervoor werd inspiratie opgedaan binnen de eigen fabriekslijnen. Zo lijkt de Linea erg op de Grande Punto , maar is hij wel een stuk groter. Daarnaast had de Marea keuze uit 7 verschillende motoren, en hield de Linea het bij 3 soorten. Een grote facelift vergeleken met de Marea hoorde ook in het pakket.

Het was de bedoeling dat de Linea ging concurreren met andere sedans om de aandacht van de massa. Daar hoorde natuurlijk ook een betaalbaar prijskaartje bij van zo’n € 13,000. Uiteindelijk vond de auto nooit voet aan de grond in West-Europa. Brazilië, India, Rusland en Turkije gingen er met de Linea vandoor.

De Linea, City en Yaris Sedan

Binnen de kringen van Fiat is de Linea dus te vergelijken met de Grande Punto. Het grote verschil tussen deze beide auto’s vind je vooral in ruimte en uitvoering. De Linea is een sedan en biedt daardoor een grotere hoeveelheid ruimte in de achterbak vergelijken met de Grande Punto. Daarnaast is de Grande Punto beschikbaar in een 3-deurs of 5-deurs variant. De Linea alleen in 5-deurs.

Het was echter juist de bedoeling om de competitie met andere sedans aan te gaan. Hiermee bedoelde Fiat onder andere de vijfde generatie Honda City en de tweede generatie Toyota Yaris Sedan.

Als het gaat om het brandstofverbruik van deze 3 sedans dan komt de Linea duidelijk als winnaar naar voren. Met een totaal van 1 op 15 laat hij de 2 Aziaten toch wel een stukje achter zich. De City zetten we op de tweede plek met een totaal verbruik van 1 op 12,6. De Yaris Sedan lijkt niet echt te zijn gebouwd met zuinigheid als doel. Hij rijdt namelijk 1 op 11.

Oké, de Linea is dus zeker een zuinige auto. Heeft de motor dan ook nog wel wat pit erin zitten? Jazeker! Als het gaat om het aantal pk’s onder de motorkap dan heeft de Linea weer de overhand. Als je voor de 1.4 benzinemotor kiest dan geeft Fiat je er in totaal 120 pk voor terug. Nu moeten we zeggen dat de City hier niet ver achterblijft met een totaal van 118 pk. Allebei respectabele getallen voor een ruime sedan. De Yaris Sedan is niet alleen de auto die de meeste liters wegdrinkt. Je krijgt er namelijk ook het minst voor terug met 106 pk.

Als laatste is er de ruimte die de kofferbak biedt, dit is namelijk toch wel een groot pluspunt van een sedan. Bovenin vinden we deze keer de City terug met in totaal een goede 506 liter aan kofferbakruimte. Wees gerust, want de Linea volgt hier direct achteraan met 500 liter aan ruimte. Zoals we ondertussen gewend zijn komt de Yaris Sedan hier weer als laatste. Met deze sedan mag je rekenen op 387 liter aan ruimte in de kofferbak.

Voor iedereen een passende motor

Als je besluit voor een Fiat Linea te gaan dan kun je kiezen uit 3 motoren. Bij de benzinemotor is dit een 1.4 8v of 16v met in totaal 77 of 120 pk. Van de Linea zijn er ook twee dieselmotoren op de markt gekomen. De 1.3 of 1.6 geven je in totaal 90 of 105 pk. Als het gaat om verbruik dan levert de benzinemotor 1 op 15, de diesel 1 op 20.

Uitrusting en opties

In totaal zijn er 4 varianten van de Linea op de markt gebracht: de Active, Dynamic, Emotion en Emotion Pack. De Active is de basisvariant waarna de luxe en prijs steeds verder oplopen.

De Fiat Linea Active biedt je standaard de volgende opties:

 • Airconditioning
 • Elektrische ramen
 • Bestuurdersstoel in hoogte verstelbaar
 • Stuur in hoogte verstelbaar
 • Stuurbekrachtiging
 • Startonderbreker

De Dynamic biedt vergeleken met de Active net wat meer luxe met onder andere:

 • Mistlampen
 • Elektrisch verstelbare spiegels
 • Deurvergrendeling met afstandsbediening

De Fiat Linea Emotion voegt hier nog een belangrijke veiligheidsoptie aan toe:

 • ABS

Met het Emotion Pack heb je de meest luxe variant van de Linea met onder andere:

 • Airbags
 • Aluminium wielen
 • 6 speakers
 • cd-speler
 • USB-aansluiting
 • Bluetooth
 • Bediening voor entertainment via het stuur

De ideale sedan voor wie zoekt naar ruimte

Een Linea zal je tevreden stellen als je zoekt naar een ruime en betaalbare sedan. Zo heeft hij onder andere een kofferbak van 500 liter. Daarnaast biedt het interieur genoeg plek voor 5 personen. De motor is daarnaast ook nog eens heel zuinig voor een sedan van dit formaat. Hierdoor is de auto ook ideaal als je lage brandstofkosten een belangrijk punt vind.

Beoordelingen voor Fiat Linea

3 Beoordelingen

5,0