Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Alfa Romeo 155

Informatie over Alfa Romeo 155

Elk product van het huis Alfa Romeo vertegenwoordigt in alle opzichten de traditie van de Italiaanse automobielbouw. De onderneming werd opgericht in 1906 en maakte in de eerste jaren vooral naam met haar successen in de racesport. In de jaren '50 volgde dan de beslissende stap naar de ontwikkeling van eersteklas sportief-elegante personenauto's. Lees meer

Alternatieve modellen

Ook de vijfdeurs Alfa 155, gebouwd in de periode 1992 - 1998 (en in dat jaar opgevolgd door het model Alfa Romeo 156), wordt gezien als synthese van sport auto en middenklasse auto. De qua vermogen "zwakste" versie van de Alfa 156, de 1,6 TS, kan nog altijd bogen op 115 pk en een topsnelheid van meer dan 180 km/h.

De Alfa 155 2,0 TS beschikt over 2 liter cilinderinhoud en een motorvermogen van 150 pk. Net als alle andere uitvoeringen is hij uitgerust met een 16V-viercilinder en voorwielaandrijving. Zoals met het oog op de Alfa-traditie niet anders te verwachten was, krijgt hij het volle aantal punten voor rijgedrag en handling, al moeten we toch een paar zwakke punten vermelden: een sterkere neiging tot roesten aan de remklauwen van de achteras bijvoorbeeld of - bij de motor - een relatief snelle slijtage van sommige onderdelen zoals tandriem of cilinderkoppakkingen.

Ook in de carrosserie en passagiersruimte moeten wij, ondanks het in elk opzicht overtuigende Italiaanse design (dat vergelijkbare Duitse auto's zoals de BMW 316i deels in de schaduw stelt) en ondanks talloze standaard extra's m.b.t. rijcomfort en beschikbaarheid van alle veiligheidstechnisch vereiste voorzieningen, toch een aantal gebreken vermelden. In het bijzonder noemen we hier: waterdoorlatende afdichtingen rond portieren en kofferruimte, storingsgevoeligheid van sommige elektronische elementen (vooral elektrische raambediening en verstelling van buitenspiegels / stoelen), klapperen en knarsen van sommige delen van de kunststof bekleding bij lage temperaturen en in bochten. Een ander manco is bovendien het hoge benzineverbruik van - onafhankelijk van de rijstijl - meer dan 8 liter per 100 km. Eventueel kan men desgewenst ook uitwijken naar de turbodiesel-versies 1,9 TD of 2,5 TD die de sportieve bestuurder stellig ook zal kunnen waarderen.

Beoordelingen voor Alfa Romeo 155

2 Beoordelingen

4,5