Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
default-banner-anhaenger-l.jpg

Aanhangers

Een aanhangwagen voor elk vervoer

Aanhangers worden over het algemeen aangeschaft om spullen mee te vervoeren die niet in of op de auto vervoerd kunnen worden. Het basismodel is de gewone aanhanger, ofwel de bakwagen. Bakwagens kunnen geleverd worden met opbouw, zodat spullen in een afgesloten ruimte vervoerd kunnen worden of met gescheiden laadruimten voor deelbare ladingen. Plateauwagens hebben geen bak, maar een vlakke laadvloer zonder opstaande randen. Ze worden gebruikt als platte aanhanger. Grote aanhangers zijn vaak geremd en uitgevoerd als tandemasser. Bij de keuze van het model aanhangwagen, is het belangrijk om te weten voor welk vervoer de aanhanger wordt aangeschaft. Er zijn namelijk ook speciale aanhangers voor het transporteren van een motor of auto en voor gereedschap of bagage.

Wet- en regelgeving

Aanhangers zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Overigens geldt voor elke aanhangwagen dat voldaan moet worden aan wettelijke vereisten. Deze eisen hebben onder andere betrekking op het voeren van verlichting. Zo is het sinds enkele jaren verplicht dat aanhangers naast de standaardverlichting zoals achterlichten, remlichten en richtingaanwijzers, ook zijn uitgerust met een mistachterlicht. Daarnaast is het zo dat voor het rijden met aanhangers van meer dan 750 kg (incl. het laadvermogen), naast het rijbewijs B ook een rijbewijs E noodzakelijk is.

Sub Header 3: Verschillende merken en fabrikanten

Er zijn bijzonder veel fabrikanten en merken van aanhangers. Anssems is een nationale fabrikant, die bakwagens levert die standaard worden uitgerust met aluminium schotten. Aanhangers van HOKA staan bekend om hun robuuste vormgeving en degelijkheid. Twintrailer brengt zowel een enkelas bakwagen als een tandemas bakwagen op de markt. Hapert heeft een breed assortiment van zowel bakwagens als plateauwagens in diverse maten. Van het merk ATEC zijn diverse modellen verkrijgbaar, zowel geremd als ongeremd en naar keuze uitgevoerd met luchtvering. ATEC kent bovendien een speciale autotransporter, die door de modulaire opbouw ook te gebruiken is als plateauwagen.

Speciaal