Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
default-banner-anhaenger-l.jpg

Aanhangwagen Kipper

Een aanhangwagen Kipper wordt ook wel een kiepwagen genoemd. De bak van de aanhangwagen Kipper kan namelijk zowel zijwaarts als achterover geleegd worden. Dat is vooral heel gemakkelijk bij het lossen van bijvoorbeeld zand, stenen, puin en grond. Voor bijvoorbeeld het aanleggen van een tuin is een aanhangwagen Kipper uitermate geschikt. Een lading hoeft dus niet handmatig gelost te worden. Dat kan heel eenvoudig met een afstandsbediening of een handpomp. Daarmee is een aanhangwagen Kipper van alle gemakken voorzien. Hele eenvoudige aanhangwagens van Kipper komen in Nederland eigenlijk niet veel voor. In Nederland worden ze vooral gebruikt als boottrailer. De eenvoudige aanhangwagens van Kipper worden vooral in België en Frankrijk gebruikt.

Diverse soorten en modellen aanhangwagens Kipper

De hydraulische aanhangwagen Kipper wordt in Nederland veel verkocht. Vooral hoveniers, stratenmakers en loonbedrijven maken gebruik van de aanhangwagen Kipper. Deze aanhangwagens van Kippers zijn vaak voorzien van een dubbel chassis, waardoor ze zware belastingen goed kunnen opvangen. Een aantal bekende merken aanhangwagen Kipper is bijvoorbeeld de Anssems of de IZI-trailer. Hydraulische kippers zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De bak is meestal 3 tot 4 meter lang en heeft een laadvermogen van 2000 tot 3500 kg. Een prima aanhangwagen dus voor de wat kleinere bedrijven. Een aanhangwagen Kipper mag getrokken worden door een gewone personenauto of bestelbus. Ondernemers scheelt dat een hoop geld, omdat er geen aparte cursus voor gevolgd hoeft te worden.