Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Paardentrailer te koop: tweedehands en nieuw

Paardentrailer

Een paardentrailer: noodzaak voor actieve paardensporters!

Van grote paarden tot kleine pony´s: altijd een paardentrailer op maat

Op allerlei manieren worden paarden ingezet voor werk: bij de bereden politie, in de bosbouw, op de renbaan, tijdens het springconcours of in de dressuurring. Daarnaast worden steeds meer exotische vormen van de paardensport populair, zoals western riding en endurance. Ook bestaan er heel wat evenementen en wedstrijden. Voor al deze zaken is een paardentrailer onontbeerlijk! Er zijn allerlei varianten van de paardentrailer bedacht, want niet alleen een gigant als de Ardenner moet vervoerd worden, ook voor de hele kleine Falabella zijn er wedstrijden. Speciaal voor deze minipaardjes zijn er kleinere paardentrailers, zoals de Mini Horser van Henra.

De mogelijkheden van een paardentrailer

De ruimte die een paardentrailer een paard biedt, kan variëren. Er bestaan standaard paardenaanhangwagens, waar een tot twee paarden inpassen, maar er zijn ook ruimere modellen die drie of meer paarden kunnen vervoeren. Ook kan het zijn dat een paardentrailer over een zadelkamer beschikt. Het is zelfs mogelijk om een paardentrailer aan te schaffen waar een zogenaamde leefruimte in is, zoals de Westfalia XXL. Hier kan men zich even opfrissen en uitrusten. Ook voor degenen die de mensport beoefenen, is er een geschikte trailer. Diverse merken hebben namelijk een of meerdere koetsentrailers in hun assortiment. Voor de paardentrailer bevindt zich dan een koetsenframe, waarop de koets wordt vervoerd.

Tips voor de aanschaf van een tweedehands paardentrailer

Veiligheid van paarden en bestuurders staat natuurlijk voorop bij de aanschaf van een paardentrailer. Het is o.a. belangrijk om de bodem van de paardenaanhangwagen goed te controleren op rotte plekken. Een bodem van aluminium of kunststof loopt minder risico dan een houten exemplaar. Ook moet de paardenaanhangwagen recht op de wielen staan. Verder kan er bij een paardentrailer na verloop van tijd roestvorming optreden. Daarnaast is het belangrijk dat de verlichting goed werkt.Het is een goed idee om bij de aanschaf van een tweedehands paardenaanhangwagen een specialist mee te nemen. Ook is het, afhankelijk van waar de paardentrailer wordt gekocht, wellicht mogelijk om Bovag-garantie te krijgen.