Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
aixam-mega-l-01.jpg

Aixam Mega

Aixam Mega

In 1983 begon Aixam, een Frans bedrijf dat in de Alpenregio gevestigd is, met de productie van kleine auto's met een tweetaktmotor. Schertsend werd het een overdekte brommer en een invalidenwagen genoemd. Inmiddels zijn we 30 jaar verder en is de kleine Aixam uitgegroeid tot een ware hype. Met de Mega heeft Aixam in 2004 zelfs een heus vrachtwagentje aan de productie toegevoegd.

Interesse in een Aixam Mega

Alle artikelen

De Aixam Mega

De ideale stadsvervoerder. Klein, handzaam, milieuvriendelijk, van binnen ruim en met slechts een brommerrijbewijs te rijden. In principe zijn alle Aixam voorzien van een dieselmotor, maar tegenwoordig is de Mega ook met een elektrische motor verkrijgbaar. De ANWB heeft de Aixam Crossline overigens als testkampioen verkozen, hetgeen laat zien dat het merk toch echt serieus moeten worden genomen. De Mega is een auto die gebaseerd is op een aluminium chassis en waarbij heel wat polycarbonaten gebruikt zijn voor de opbouw. Dat maakt hem lekker ligt en erg zuinig. Hij meet 2,98 meter in lengte en is 1,45 meter breed. Je kunt er tot zo'n 450 kilo aan vracht mee vervoeren en hij is met een open laadklep of met een gesloten opslagruimte verkrijgbaar.

Tweedehands

Het is niet de eerste auto die opkomt als men denkt aan de aanschaf van een kleine vervoerder. Dat heeft uiteraard te maken met de naam die de Aixam met zich meedraagt. Tegenwoordig is de kleine brommobiel echter uitgegroeid tot een leuke stadsauto, die elegant van vorm is en er opvallend uitziet. Met name de jongeren vallen massaal voor dit type auto. Dat heeft natuurlijk ook te maken heeft met het feit dat je alleen een brommerrijbewijs nodig hebt om er in te mogen rijden. Daarmee is een van de voordelen voor de aanschaf van een tweedehands Mega benoemd. Er zijn er nog twee, namelijk het feit dat de auto bijna overal in de stad kan komen en dat hij veel laadvermogen heeft.

Stadsvervoer

De Mega Aixam is voorzien van een 600 cc motor die 15 pk kan produceren. De elektrische versie heeft een actieradius van circa 70 km bij een volle batterij. Ruim voldoende voor het vervoer binnen de stad. Hij weegt 500 kilo, waardoor de wegenbelasting laag blijft. Het laadvermogen ligt bij maximaal 2,5 kubieke meter. Hij is in vier uitvoeringen verkrijgbaar en heeft een maximale snelheid van 45 km per uur. Het verbruik ligt rond de 1 op 33 en hij heeft een CO2-uitstoot van 77,9 g/km, waardoor hij in de milieuklasse A valt en dus milieuvriendelijk te noemen is. Daarmee mag hij zelfs binnen milieugebieden, waar vervuilende auto's niet mogen komen, rijden. Door het gebruik van duurzame producten bij de samenstelling van de Mega is hij ook als tweedehands auto interessant. De rakker doet zijn werk, tuft er lekker op los en is voor heel wat verschillende werkzaamheden in te zetten. Gemeenten, bedrijven en zelfs jongeren die iets anders willen, zullen de Mega van Aixam waarderen vanwege zijn stabiliteit, werkvreugde en rijgemak.