Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
rover-banner-l-01.jpg

Engelse automerken

Engeland beschikt over een rijke en traditionele auto-industrie met zowel klassiek gevormde modellen als sportieve Britse sportwagens. Engelse auto's staan bekend als kwalitatief hoogstaande producten waarbij vakmanschap een grote rol speelt.

Niet alle merken hebben de economische crisis overleefd en sommige merken zijn in de loop der jaren overgenomen door buitenlandse fabrikanten. Gelukkig is het karakter van de Britse automerken hierdoor nog niet aangetast.

Diverse Engelse automerken

Aston Martin is sinds 1914 een traditioneel Engels automerk. Het merk is gespecialiseerd in luxe, sportieve modellen in de hoge prijsklasse. Het merk is de vaste leverancier van sportwagens voor de films van James Bond.

Bentley is gespecialiseerd in luxe modellen met zowel een sportief als een statig uiterlijk. Het merk is momenteel onderdeel van Volkswagen Groep. Bentley is zeer populair op de Chinese markt.

Jaguar, momenteel onderdeel van het Indiase Tata, produceert luxe wagens. Het merk is ook actief in de racerij. De Jaguar E-type uit 1961 wordt door velen beschouwd als de mooiste auto uit de geschiedenis van de Engelse automerken.

Land Rover is een Brits automerk dat zich specialiseert in de bouw van terreinwagens. Modellen zoals de Defender, Discovery en Range Rover Evoque staan bekend om hun robuuste en betrouwbare karakter.

Mini is vooral bekend door de iconische Mini Cooper. In eerste instantie, vanaf 1961, werd de auto verkocht als Austin Mini Cooper en Morris Mini Cooper, en vanaf 1969 werd hij verkocht als zelfstandig merk. Deze Engelse auto kreeg in 2006 een vernieuwde heruitgave die zeer succesvol bleek te zijn.

Rover was fabrikant van diverse personenauto's. Karakteristiek voor het merk Rover is het gebruik van notenhout in het dashboard en interieur. Het bedrijf ging failliet in 2005.

Rolls-Royce is producent van zeer luxe premiumwagens en limousines. Het is bovendien een van de bekendste Engelse automerken. Tijdens de Eerste en Tweede wereldoorlog was de fabriek leverancier van vliegtuigmotoren. Na een faillissement in 1971 is het merk genationaliseerd om het te behouden als Engels automerk. Sinds 1987 is Rolls-Royce weer een private onderneming.

Vauxhall is een oud Engels merk dat sinds 1903 auto's produceert. Vanaf 1925 is het merk onderdeel van General Motors en sinds de jaren 60 werkt Vauxhall samen met Opel. Ze fabriceren onder de naam Vauxhall dezelfde modellen als Opel voor de rest van Europa.

Diverse Engelse sportwagens

De Engelse sportauto staat aan de bakermat van de motorsport. Vele roemruchte merken staan op Engelse bodem waaronder de meeste Formule-1 teams. Bekende Engelse sportwagens en merken zijn onder andere:

Lotus: fabrikant van lichte sportwagens. Kenmerkend is het gebruik van lichte materialen en het achterwege laten van overbodige onderdelen. De modellen in de Elite en Elan serie gaven het merk veel bekendheid.

McLaren: bouwt luxe supercars gebaseerd op de technologie uit de Formule-1. Het is een zeer exclusief merk en naamgever van een Formule-1 team.

TVR: opgericht na de Tweede Wereldoorlog, bouwt een groot scala aan high-end sportwagens. Door het lichte gewicht beschikken de modellen over een sterke verhouding tussen het aantal pk's en het gewicht van de auto.

Ascari: vernoemd naar de Italiaanse coureur Alberto Ascari uit de jaren 50. Het Engelse Ascari bestaat sinds 1995 en heeft tot nu toe 3 modellen ontwikkeld.