Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

AutoScout24 lanceert auto-abonnementen met partners imove, Hertz, Sixt+ en Anyways

Amsterdam, 20 april 2022 – De wereld van autobezit verandert snel. In de huidige markt wacht de consument vaak lang op een nieuwe auto, is er door het chiptekort weinig aanbod beschikbaar en draait het steeds meer om het bieden van service en flexibiliteit.

AutoScout24, het Europese online autoplatform voor occasions en nieuwe auto’s, speelt hierop in door vanaf nu met vooraanstaande partners als imove, Hertz, Sixt+ en Anyways auto-abonnementen op het online autoplatform aan te bieden. Deze nieuwe service wordt de komende maanden getest en geëvalueerd op het platform met de intentie om nieuwe partners aan te sluiten en het aanbod te vergroten. AutoScout24 zet hiermee een grote stap richting het doel om een mobiliteitsplatform te worden en zorgt dat gebruikers nog eenvoudiger en sneller hun perfecte match vinden.

Eerste partners

Halverwege 2021 investeerde AutoScout24 al in de Noorse startup imove, een platform dat abonnementsdiensten voor elektrische auto’s verzamelt. Met de komst van auto-abonnementen op het online platform van AutoScout24 worden de krachten gebundeld samen met partners Hertz, Sixt+ en Anyways. Het aanbod voor auto-abonnementen op het platform is zeer gevarieerd en bestaat uit verschillende carrosserieën en brandstofmogelijkheden, van een kleine stadsauto tot een grote gezinsauto. De gebruikers zijn daarnaast vrij om tussen auto’s te wisselen en zelf hun looptijd te bepalen. Het abonnement is na één maand elk moment opzegbaar. De partners zijn volledig vrij in het aanbod en de afwikkeling van het contract.

Dorianne Richelle, Country Manager van AutoScout24 in Nederland, vertelt: “Samen met onze partners zijn we op Europees en lokaal niveau continu bezig met innoveren en het vergroten van het aanbod op ons platform. Naast de investering in imove het afgelopen jaar hebben we in Nederland ook LeaseVergelijker en LeaseTrader overgenomen. We spelen hiermee in op de vraag van de markt naar individuele mobiliteit met maximale flexibiliteit.”

Wat houdt het auto-abonnement precies in?

Voor een vast bedrag per maand kunnen gebruikers exclusief gebruik maken van een eigen auto. Dit maandbedrag is inclusief belasting, verzekering, onderhoud en pechhulp. Het enige wat de gebruiker zelf nog dient te betalen is de brandstof. Een groot voordeel van een auto-abonnement is dat de gebruiker nergens aan vastzit en bijvoorbeeld geen BKR-registratie krijgt in tegenstelling tot private lease. Er is daarnaast de mogelijkheid om tussendoor te wisselen tussen verschillende auto’s. Een auto-abonnement is hiermee een flexibel alternatief voor private lease waarbij er geen langdurig contract wordt afgesloten.

Over imove

imove is een Noors mobiliteitsbedrijf dat gespecialiseerd is in diensten voor auto-abonnementen. Het bedrijf biedt derde partijen uit de auto-, financiële, verzekerings-, maar ook elektriciteits- en telecomsector de mogelijkheid hun white-labeltechnologie te gebruiken om auto-abonnementen aan te bieden als alternatief voor autobezit of leasing.

Meer informatie is beschikbaar op www.imovemobility.com

Alle artikelen

NL EY0166-1

AutoScout24 verwerft meerderheidsbelang in digitaal groothandelsplatform AUTOproff

Persoverzicht · Algemeen en producten
NL persoonlijke homepage

AutoScout24 introduceert nieuwe gepersonaliseerde homepage

Persoverzicht · Algemeen en producten
NL priStock-913442166

Interesse in tweedehands auto’s groeit sterk, prijs daalt

Persoverzicht · Algemeen en producten
Ontdek meer