Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Focus: Verkoop
Focus: Verkoop

Contact opnemen met de koper

Het eerste contact is vaak doorslaggevend – voor beide kanten. Bereid u dus goed voor. Het eerste contact is al een verkoopgesprek, ook al gaat het in het begin alleen over een mogelijke afspraak. Afhankelijk van de advertentie nemen mogelijk heel veel geïnteresseerde kopers contact met u op.

Mogelijke gegadigden voor uw auto zullen meestal via de telefoon of e-mail voor het eerst contact met u opnemen. De meeste geïnteresseerde kopers hebben vragen over uw advertentie, willen graag aanvullende foto's zien en vragen om details zoals: Hoeveel vorige eigenaren heeft de auto? Heeft de auto altijd alle beurten gehad? Is er sprake van ongevalschade? Zijn er bekende gebreken? Ook hier geldt, net als bij het adverteren: wees eerlijk en geef waarheidsgetrouw antwoord. Presenteer uw auto op een aantrekkelijke manier, noem de voordelen en bijzonderheden, maar noem ook de zwakke punten of gebreken. Serieuze kopers zullen uw eerlijkheid waarderen. Het is handig om alle autopapieren en documentatie bij de hand te hebben, zodat u zaken snel kunt opzoeken. Op deze manier kunt u belangrijke vragen al voor de bezichtiging en proefrit beantwoorden. Ga bij het eerste contact bij voorkeur niet in op een prijsonderhandeling. Geïnteresseerde kopers die meteen naar de prijs en een mogelijke verlaging vragen, zijn doorgaans niet serieus. Vraag altijd de naam en het telefoonnummer van potentiële kopers en maak notities over het gesprek. Op deze manier kunt u de geïnteresseerde kopers achteraf, als zij opnieuw contact opnemen, plaatsen en beoordelen. Als de potentiële koper serieus lijkt te zijn, kunt u een bezichtiging van de auto voorstellen.

Tip: Veel geïnteresseerde kopers zullen via e-mail contact met u opnemen. Stel daarom een uitgebreid standaardbericht op dat u als antwoord kunt sturen. U kunt dit bericht ook naar bellers sturen als extra informatie. Zo heeft de geïnteresseerde koper een overzicht van alle belangrijke gegevens. Hiermee bespaart u tijd en moeite.

Alle artikelen

Op de juiste manier onderhandelen

Auto verkopen · Onderhandelen en verkopen

Proefrit tijdens de verkoop

Auto verkopen · Onderhandelen en verkopen

Veilige betaling

Auto verkopen · Onderhandelen en verkopen
Ontdek meer