Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren
Verkooptips
Verkooptips

Op de juiste manier onderhandelen

Handelen hoort bij zakendoen, zeggen ze wel eens – en dit motto is met name op de handel in tweedehands auto's van toepassing. Probeer het daarom niet persoonlijk op te vatten als iemand over de prijs wil onderhandelen, maar neem het sportief op.

Hoe succesvol de verkoop verloopt, is met name ook afhankelijk van de prijs. Onze eerste tip luidt dan ook: houd bij de bepaling van de verkoopprijs altijd rekening met de onderhandelingsruimte. Ga ervan uit dat de geïnteresseerde koper wil onderhandelen en afdingen als succes beschouwt. U kunt hier gerust op ingaan, maar wel binnen bepaalde grenzen. Bepaal vooraf waar uw minimumprijs ligt waaronder u niet wilt verkopen. Accepteer grote kortingen alleen als er sprake is van onvoorziene gebreken of schade aan de auto die tijdens de bezichtiging of proefrit duidelijk worden. Geef argumenten over de voordelen en kwaliteit van de auto om uw vraagprijs te rechtvaardigen. Noem hierbij de goede eigenschappen van de auto en verwijs naar de uitvoering of de staat van de auto.

Tip: Hoewel veel geïnteresseerde kopers "met de deur in huis vallen", kunt u bij het eerste telefonische contact beter geen prijsonderhandelingenvoeren. Een serieuze gegadigde zal uw auto eerst willen bekijken, voordat hij een bod doet. Wie alleen over de prijs wil praten, is meestal geen serieuze koper.

Alle artikelen

Auto schorsen

Auto verkopen · Onderhandelen en verkopen

Proefrit tijdens de verkoop

Auto verkopen · Onderhandelen en verkopen

Veilige betaling

Auto verkopen · Onderhandelen en verkopen
Ontdek meer