Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Verkooptips
Verkooptips

De 7 gouden regels

Wie het beste aas heeft, vangt de grootste vis – dat is een oude volkswijsheid. In ons geval wil dat zeggen: hoe beter uw advertentie is, des te sneller verkoopt u uw auto. Volg daarom onze onderstaande 7 gouden regels en verkoop uw auto met succes!

1. Kies een pakkende titel!

Benadruk de unieke eigenschappen van uw auto, als het kan meteen aan het begin van de titel. Gebruik hiervoor het veld "modelvariant". U hoeft niet alleen maar de harde feiten op te sommen. Probeer uw kopers al in de titel op een emotioneel niveau aan te spreken. Bij een koopbesluit spelen namelijk zowel ratio als emotie een belangrijke rol.

2. Wees volledig!

Omschrijf uw auto zo nauwkeurig mogelijk. Som hierbij niet alleen de harde feiten op, zoals merk, model en bouwjaar, maar gebruik het vrije tekstveld voor individuele en gedetailleerde beschrijvingen. Noem indien mogelijk alle zaken die uw auto aantrekkelijk maken. Daartoe behoren elektrische bedienbare ramen, getinte ruiten en extra's zoals speciale opties. Maar maak ook melding van minder sterke punten, gebreken en defecten. Hierbij geldt altijd: wees positief en eerlijk. Verzwijg gebreken of tekortkomingen niet, zeker als het gaat om ongevalschade of een vervangen motor.

3. Breng uw advertentie in vorm!

In het vrije tekstveld kunt u de leesbaarheid van uw advertentie verhogen door het gebruik van vette letters, opsommingstekens, alinea's en scheidingslijnen. U kunt bepaalde zaken op deze manier uitlichten en de advertentie aantrekkelijker maken.

4. Wek verwachtingen!

Of het nu om prestaties, kwaliteit of emoties gaat: probeer altijd positieve verwachtingen te wekken. Wees bij de beschrijving van de prestaties en kwaliteit echter waarheidsgetrouw: de genoemde feiten moeten kloppen, anders bestaat het risico op onaangename misverstanden en mogelijk ook juridische problemen als u bijvoorbeeld een ongevalschade verzwijgt. Met emotionele beloften kunt u wat vrijer omgaan. Rijplezier is immers een rekbaar begrip en geen enkele koper zal een gebrek aan rijplezier reclameren, zolang de prestaties en kwaliteit kloppen. Ook hier geldt weer: blijf geloofwaardig.

5. Voorkom onzinnige afkortingen!

Afkortingen zijn altijd handig als de ruimte beperkt is. Voor uw advertentie geldt dit echter niet. U hebt voor de beschrijving 4.000 tekens tot uw beschikking! Bedenk altijd hoe geïnteresseerde kopers hun zoektermen opgeven. Gebruik daarom altijd gangbare afkortingen zoals PK. Niemand zal immers zoeken op "paardenkracht". Verder moet u de extra's en uitrusting niet afkorten, want ook al bent u vertrouwd met de afkortingen, dat hoeft niet voor de geïnteresseerde kopers te gelden.

6. Vermijd vaktaal!

Misschien weet u wel wat "Tele Aid" of "Connected Drive" is. Maar het merendeel van de geïnteresseerden, met name ouderen, kunnen hier weinig mee. Gebruik voor deze speciale vaktermen daarom begrijpelijke omschrijvingen als toelichting of aanvulling bij de vakterm. Voor "Tele Aid" bijvoorbeeld "noodroepsysteem/assistentiesysteem TELE AID".

7. Maak gebruik van de bestaande klikvelden!

De meeste kopers doorzoeken de advertenties op AutoScout24 met behulp van filters. Dit is gebaseerd op databasevelden die u ook bij het opstellen van uw advertentie kunt gebruiken. Wij raden u aan om deze categorieën altijd te gebruiken. Op deze manier vinden potentiële kopers uw advertentie het snelst en verkoopt u uw auto sneller. Nu advertentie plaatsen

Alle artikelen

APK-keuring en techniek

Auto verkopen · Voorbereiden op de verkoop
Ontdek meer