Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Op de juiste manier onderhandelen

Handelen hoort bij zakendoen, zeggen ze wel eens – en dit motto is met name op de handel in tweedehands auto's van toepassing. Probeer het daarom niet persoonlijk op te vatten als iemand over de prijs wil onderhandelen, maar neem het sportief op.

Hoe succesvol de verkoop verloopt, is met name ook afhankelijk van de prijs. Onze eerste tip luidt dan ook: houd bij de bepaling van de verkoopprijs altijd rekening met de onderhandelingsruimte. Ga ervan uit dat de geïnteresseerde koper wil onderhandelen en afdingen als succes beschouwt. U kunt hier gerust op ingaan, maar wel binnen bepaalde grenzen. Bepaal vooraf waar uw minimumprijs ligt waaronder u niet wilt verkopen. Accepteer grote kortingen alleen als er sprake is van onvoorziene gebreken of schade aan de auto die tijdens de bezichtiging of proefrit duidelijk worden. Geef argumenten over de voordelen en kwaliteit van de auto om uw vraagprijs te rechtvaardigen. Noem hierbij de goede eigenschappen van de auto en verwijs naar de uitvoering of de staat van de auto.

Tip: Hoewel veel geïnteresseerde kopers "met de deur in huis vallen", kunt u bij het eerste telefonische contact beter geen prijsonderhandelingenvoeren. Een serieuze gegadigde zal uw auto eerst willen bekijken, voordat hij een bod doet. Wie alleen over de prijs wil praten, is meestal geen serieuze koper.

Alle artikelen

Contact opnemen met de koper

Advies · Auto verkopen

Fraude op internet

Advies · Auto verkopen

Proefrit tijdens de verkoop

Advies · Auto verkopen
Ontdek meer